Hozzávalók:

  • 1 nagyobb karfiol
  • 1 db 3 cm-es fahéjrúd
  • 1 csillagánizs
  • rózsabors egész
  • tarkabors egész
  • chili pehely
  • 10 dkg barnarizs (most előgözölt tasakost használtam)
  • 2 dl kókusztej
  • friss felaprított petrezselyem
  • mandula szemek, mazsola, (+ rizshez való fűszerkeverék)
  • frissen őrölt feketebors
  • zsemlemorzsa
  • szeletelt mandula

A karfiolt rózsáira szedtem és az illatos fűszerekkel együtt megfőztem (5-10 perc, attól függ, mennyire szeretjük puhán). A rizst a főzőtasakkal együtt sós vízben 12 perc alatt megfőztem, majd kevés olajra téve jól összekevertem és ízesítettem a petrezselyemmel, majd a magokkal, mazsolával is. A lecsepegtetett karfiolrózsákat kettévágva az olajozott és morzsával megszórt sütőtál aljára sorakoztattam, erre került a rizs, majd a karfiol másik fele legfelülre. Rétegenként sózni kell még, ha szükséges. Végül ráöntöttem a kókusztejet, megszórtam a maradék morzsával, végül a szeletelt mandulával is meghintettem. 180 fokon alsó-felső állásban 35-40 percig sütöttem.

Jó étvágyat!
Fűszermánia Gabi
http://fuszermania.blogspot.hu/

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!