Hozzávalók:
- 1 nagyobb karfiol
- 1 db 3 cm-es fahéjrúd
- 1 csillagánizs
- rózsabors egész
- tarkabors egész
- chili pehely
- só
- 10 dkg barnarizs (most előgözölt tasakost használtam)
- 2 dl kókusztej
- friss felaprított petrezselyem
- mandula szemek, mazsola, (+ rizshez való fűszerkeverék)
- frissen őrölt feketebors
- zsemlemorzsa
- szeletelt mandula
A karfiolt rózsáira szedtem és az illatos fűszerekkel együtt megfőztem (5-10 perc, attól függ, mennyire szeretjük puhán). A rizst a főzőtasakkal együtt sós vízben 12 perc alatt megfőztem, majd kevés olajra téve jól összekevertem és ízesítettem a petrezselyemmel, majd a magokkal, mazsolával is. A lecsepegtetett karfiolrózsákat kettévágva az olajozott és morzsával megszórt sütőtál aljára sorakoztattam, erre került a rizs, majd a karfiol másik fele legfelülre. Rétegenként sózni kell még, ha szükséges. Végül ráöntöttem a kókusztejet, megszórtam a maradék morzsával, végül a szeletelt mandulával is meghintettem. 180 fokon alsó-felső állásban 35-40 percig sütöttem.
Jó étvágyat!
Fűszermánia Gabi
http://fuszermania.blogspot.hu/