Hozzávalók:
30 dkg liszt
1,
5 dl t
ejföl
4 ek porcukor
1/2 kk fahéj
5 dkg vaj
egy csipet
 só

½ kk szó
dabikarbó
na

A hozzávaló
kbó
l sima t
észt
át
 gyúrunk, ha nem áll össze, t
együnk még bele t
ejfölt
. Ha megvan, konyharuhával let akarjuk, és egy ó
rán kereszt
ül pihent
et
jük.Amikor let
elt
 az idő, a t
észt
át
 2 mm vast
agra nyújt
juk, és két
 különböző méret
ű szaggat
ó
val korongokat
 szaggat
unk (3-mal is lehet
). A korongok szélét
 sugár irányban bevagdossuk, majd egy nagyobbra egy kicsit
 helyezünk, és középen az ujjunkkal jó
l összenyomjuk.Bő, közepes hőmérséklet
ű olajban süt
jük. Először a kisebbik koronggal lefelé helyezzük az olajba, s ha aranybarna, megfordít
juk, és a másik oldalát
 is megsütjük. Ha megvan, papírt
örlőre szedjük. Amikor az összes kisült
, megszó
rjuk porcukorral, s a közepére lekvárt rakunk.
Hémangi
vegavarazs.hu

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!


Katt ide most!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Ízletes indiai-magyar fúzió: kelbimbós tekercs