Hozzávalók:
30 dkg liszt
1,
5 dl t
ejföl
4 ek porcukor
1/2 kk fahéj
5 dkg vaj
egy csipet
só
½ kk szó
dabikarbó
na
A hozzávaló
kbó
l sima t
észt
át
gyúrunk, ha nem áll össze, t
együnk még bele t
ejfölt
. Ha megvan, konyharuhával let akarjuk, és egy ó
rán kereszt
ül pihent
et
jük.Amikor let
elt
az idő, a t
észt
át
2 mm vast
agra nyújt
juk, és két
különböző méret
ű szaggat
ó
val korongokat
szaggat
unk (3-mal is lehet
). A korongok szélét
sugár irányban bevagdossuk, majd egy nagyobbra egy kicsit
helyezünk, és középen az ujjunkkal jó
l összenyomjuk.Bő, közepes hőmérséklet
ű olajban süt
jük. Először a kisebbik koronggal lefelé helyezzük az olajba, s ha aranybarna, megfordít
juk, és a másik oldalát
is megsütjük. Ha megvan, papírt
örlőre szedjük. Amikor az összes kisült
, megszó
rjuk porcukorral, s a közepére lekvárt rakunk.
Hémangi
vegavarazs.hu