Az amatőr meteorológus Jason Blum ölébe nem csak úgy véletlenül pottyant a siker. Közel 1500 kilométert utazott abban a reményben, hogy megörökíthet egy igazán durva vihart. Mindenképpen egy tornádó helyszínére akart ellátogatni, hiszen tudta, ez a brutális természeti jelenség a maga nemében lenyűgöző látvány, így sok lélegzetelállító fotót készíthet. Ez alkalommal a művésszel tartott 14 éves fia is, így neki is része volt a nem mindennapi élményben.

A minden szempontból egyedi kép abban a pillanatban készült, amikor két egymástól teljesen eltérő természeti jelenség, a vihar és az szivárvány egyszerre van jelen. Ilyen pedig csak elvétve fordul elő. Az ugyan nem szokatlan, hogy vihar után szivárvány rajzolódik az égre, ám, hogy szivárvány és tornádó együtt jelenjen meg, ez már valóban párját ritkítja.

raindo02

Mivel meteorológusként Blum elsősorban a viharokat tanulmányozta, tisztában volt azzal, mekkora pusztításra képes egy ehhez hasonló, őrületes erejű tornádó. Így természetesen az még a fotó készítésénél is fontosabb volt számára, hogy fia és saját biztonságát egyetlen percre sem veszélyeztesse.

Jason Blum nemcsak a pusztítást látja ezekben a viharokban, hanem megtalálja bennük a szépséget is: „Ami igazán lenyűgöz bennük, az a végtelen erejük. Emlékszem, mikor átéltem az első tornádómat. Kevesebb mint egy perc alatt alakult ki egy szupercellából, egyik pillanatról a másikra. Mire felocsúdtam, már ott volt előttem a tölcsér. Olyan hatalmas robajjal érkezett, hogy ordítva sem hallottuk egymás hangját. Ez a személyesen átélt eset engem is megtanított arra, hogy soha nem szabad alábecsülni egy vihar erejét. Ezek a tornádók távolról gyönyörűek, de ha a közelükbe mész, könnyen halálos szörnyeteggé változhatnak. Mindig észnél kell lenni, hisz saját és szeretteink élete a legfontosabb” – nyilatkozta Blum.

Tetszettek a képek? Akkor ne felejtsd el megosztani!