Az élet ízei:

Generációk és kultúrák csapnak össze és vegyülnek végül valami sokkal jobbá . A nem feltétlenül egyedi történetből a szép táj és a jó színészek is maximumot hoztak ki, a film egyik alapigazsága pedig: Ha valaki igazán jó séf, az már egy omlettből is kiderül.

Julie & Julia:

Julia Child és Julie Powel más generáció, a közös metszet a főzés iránti szenvedélyük. A film igaz történeten alapul, a cél pedig elég meredek: 365 nap, 524 recept (az összes recept Julia Child szakácskönyvéből).

L’ecsó:

Igazi franciás könnyedség párizsi háztetőkkel, finom borokkal és még azoknál is finomabb ételekkel, andalító sanzonokkal, szigorú étteremkritikussal és a filmtörténet legszerethetőbb főszereplőivel.

Ízek, imák, szerelmek:

Sok-sok szerelmi kaland, utazás, olaszországi gasztrotúra, indiai lélektisztulás, valamint az Igazi megtalálása Balin, és persze mesés tájak, és életöröm ezerrel.

Ízlések és pofonok:

A menü – A spanyol Sofía amerikai rokona Kate nőként áll helyt a férfiak uralta gourmet-konyha világában. A helytállás természetesen nem egy véres drámában, hanem egy habkönnyű romantikus vígjátékban valósul meg.

Csokoládé:

Mi mással is fejezhetnénk be, mint egy finom desszerttel: A csokoládé egy franciásan könnyed szerelmes mese, amelyben az édes ízek állnak a középpontban, és a megtekintése komoly veszélyt jelent az éppen aktuális versenysúlyunkra nézve.

(Forrás: nlcafe.hu, addiktiv.hu)

Hasznosnak találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani!