5 tévhit az egészséges táplálkozással kapcsolatban

Sokan összekeverik az egészséges táplálkozást a fogyókúrával. Azt hiszik, hogy a kettő ugyanaz. Az egészséges táplálkozást nagyon sokan félreértik, és rengeteg tévhit terjeng vele kapcsolatban.


1. tévhit: ha valaki egészségesen eszik, biztosan fogyókúrázik

A legtöbb ember összekeveri a diétát a koplalással, különösen az általuk szeretett ételekről való lemondással. Akár ideális a testsúlyunk, akár fogyni próbálunk, az egészséges táplálkozás NEM fogyókúra. Az egészséges életmód kulcsa azonban mindenképpen egy egészséges étrend követése

2. tévhit: az egészséges táplálkozás unalmas, rossz ízű, és sosem lehet tőle jóllakni
Legyünk őszinték, az egészséges táplálkozás ízletes is lehet. Fantasztikusan változatos tud lenni, és hosszabb időre eltelíthet, mint az egészségtelen ételek. Sokan, akik egészséges étrendre váltottak, esküsznek arra, hogy egyáltalán nem hiányoznak nekik a korábban fogyasztott, egészségtelen ételek.

3. tévhit: a fogyásnak van valamilyen titka
Abszolút semmilyen titok, csodaszer vagy trükk nincs a fogyás mögött. Mindnyájan mások vagyunk, ezért az úgynevezett titkos fogyókúrás programok csak bizonyos embereknek válnak be, biztosan nem mindenkinek. Ráadásul gyakran kiderül, hogy ezek a fogyókúrák csak rövid ideig hatnak. Általában bármi, ami túl szép, hogy igaz legyen, az is.

4. tévhit: a sikerhez állandóan számolgatni kell a kalóriákat
Igaz, hogy érdemes lehet jegyzetelni az étrendünket, nem feltétlenül szükséges. Többnyire azoknak kell számolniuk a kalóriákat, akik nem fogyasztanak igazán egészséges ételeket.

5. tévhit: egészségesen táplálkozni nehéz és bonyolult
Az egészséges étrend követéséhez nem kell atomtudósnak lennünk. Ezt nehogy elárulja valaki a szakértőknek, de ahhoz, hogy egészségesen táplálkozzunk, nincs szükség szakirányú diplomára vagy doktorira. Mindössze egy alapvető, könnyen kivitelezhető keretre van szükség, amely egyszerű szabályokkal lát el bennünket.

Ha legközelebb fogyókúrán gondolkodunk, válasszunk inkább egy vonzóbb alternatívát: egy olyan életmódot, amely többek között az egészséges táplálkozáson alapul.

Forrás: drinfo.hu

Hasznosnak találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Oszd meg másokkal is