7 illóolaj az ősz kezdetére

Az aromaterápia az egyik leglágyabb és leghatékonyabb prevenciós és gyógyító módszer, amelyet korosztálytól függetlenül csecsemőknél, időseknél, de felnőtt személyeknél is alkalmazhatunk. Ugyanakkor nagyon szép terápia is, hiszen egy ízléses illóolajtartó, a mécses, pilács fénye összességében nagyon esztétikus, építő hatást kelt otthonunkban, így jobb közérzetet eredményez.

Az aromaterápia hatása nagyon különös, van, akinek 2 óra van, akinek 2 hét alatt jelentkezik hatása, ugyanis az aurarétegek közül az 5-ben, vagyis felső mentál-testben hat. Nem csak, mint illat, hanem mint rezgés is szerepel a terápiában. Különösen jó módszer, hogyha az otthonunkban szeretnénk, ha egyszerre több ember, egy egész család részesülne áldásos hatásaiból, jó illatosító és kiváló gyógyszer pl. megfázások esetére. Aromaterápiás használatra mindenképpen csak minőségi, gyógyszerkönyvi minőségű, tiszta illóolajat használjunk, kerüljük az illat-olajakat, utánzatokat, a túl olcsó pacsulikat, amelyek bizonytalan eredetű melléktermékekkel rendelkezhetnek. Az alábbiakban egy 7 őszi illóolajat közlünk, amely segíthet az ilyenkor leggyakrabban előkerülő problémák leküzdésében.

Az olajakat mindig hígan adagoljuk, fél deciliter vízhez elegendő 3 10 csepp olaj, de jó ha felütjük az aktuális, csepphez mellékelt tájékoztatót. Az olajok hatása fokozható, ha egy növény olaját képileg is elhelyezzük a lakásban, pl. olyan szalvétát vásárolunk, a falra helyezünk egy képet róla, vagy szárítva fellógatjuk a konyhában.

Az illóolajok megválasztásánál ne csak az orrunk után menjünk, hanem mindig nézzünk utána a pontos egészségügyi hatásnak is, ez ugyanis egy finoman, de mélyen ható gyógyszer életünkben.

Bergamott: Frissítő, erősítő, élénkítő, felpezsdíti a személyiséget. Gyakran fekete teák hozzáadott illatosítója.

Kakukkfű: Légzőszervi megbetegedések, nátha estén, vitalizáló, erősítő, melegítő.

Citrom: Energetizáló, antiszeptikus hatású, erősítő, pezsdítő.

Levendula: Kimerültség, nyugtalanság ellen, főleg éjjelre, nyugtató, lazító, frissítő, rovarűző.

Bazsalikom: Tüzesítő, erősítő, fertőtlenítő és vitalizáló illat, érdemes étkezések során is friss levélből fogyasztani mellé. Javítja a gondolkodási készséget, tisztítja a tudatot.

Rózsafa: Általános vitalizáló, nyugtató és harmonizáló, jókedvre deríti az embert.

Fahéj: Elűzi a depressziót, fokozza az életkedvet, kellemes meleg érzetet teremt, javítja az emésztést.

Oszd meg másokkal is