Aki nem szeretne lemondani a kenyérről, annak itt egy alakbarát és egyszerű recept:
Hozzávalók:
- 2 bögre quinoa
- 3/4 bögre chia mag
- 1 bögre víz
- 1/4 bögre olívaolaj
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál édesítőszer (agave, juharszirup, stevia, cukor, stb.)
- 3 evőkanál citromlé
- pici só
- magvak a tetejére (szezámmag, lenmag, tökmag, napraforgómag)
Elkészítés:
Elöző este áztasd be külön-külön a quinoát (ellepje a víz) és a chia magot (1 bögre víz). A sütés előtt a quinoáról szűrd le a vizet, majd a quinoa felét tedd turmixgépbe a chia maggal, a szódabikarbónával, az édesítőszerrel, a sóval, az olajjal és a citromlével együtt. Addig keverd a gépben, amíg krémes, sima állaga nem lesz. Ezt a mixet add hozzá a félretett quinoához. Egy sütőformát (vekniforma) kenj meg vékonyan olajjal, és öntsd bele a tésztát. A tetejét megszórhatod magvakkal , majd előmelegített sütőben (160 fok) megközelítőleg 70 percig süsd.