Hozzávalók 3 főre:
- 10 szelet, egyenként fél cm vastag cukkini darab (ez kb. 2 kicsi cukkininek felel meg) apró cikkekre vágva
- 1 db kápia paprika fél cm vastag félkörökre vágva
- 1 marék negyedelt apró szemű csiperke
- 1 db nagyobb vöröshagyma, félbe vágva, szintén kb. fél cm-es hosszanti szeletekre darabolva
- 2 cikk fokhagyma
- kevés őrölt bors
- 1 kiskanálnyi kínai ötfűszer (pici mézeskalács fűszer is megteszi)
- fél evőkanálnyi kukorica (vagy más) keményítő
- 1 evőkanálnyi sötét szójaszósz
- korianderlevél (én szárítottat használok, de ha nincs vagy idegenkedsz tőle, használj helyette petrezselymet)
- 1-2 evőkanálnyi olaj
- só
Kivételesen nem wokban csináltam. Egy jó nagy átmérőjű tapadás gátlóval bevont serpenyőben megforrósítottam az olajat, nagy lángon megpirítottam rajta a gombát egy kis sóval, és amikor elfőtte a levét, rákerült a többi zöldség is. Folyamatosan kavargatva összepirítottam az egészet, rátettem a fűszereket, átforgattam, megszórtam keményítővel, újra átforgattam, felöntöttem szójaszósszal és vízzel. Összerotyogtattam és már kész is volt. Párolt rizzsel ettük.
Nagy Márta
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu