Kínai zöldségragu

Hozzávalók 3 főre:

  • 10 szelet, egyenként fél cm vastag cukkini darab (ez kb. 2 kicsi cukkininek felel meg) apró cikkekre vágva
  • 1 db kápia paprika fél cm vastag félkörökre vágva
  • 1 marék negyedelt apró szemű csiperke
  • 1 db nagyobb vöröshagyma, félbe vágva, szintén kb. fél cm-es hosszanti szeletekre darabolva
  • 2 cikk fokhagyma
  • kevés őrölt bors
  • 1 kiskanálnyi kínai ötfűszer (pici mézeskalács fűszer is megteszi)
  • fél evőkanálnyi kukorica (vagy más) keményítő
  • 1 evőkanálnyi sötét szójaszósz
  • korianderlevél (én szárítottat használok, de ha nincs vagy idegenkedsz tőle, használj helyette petrezselymet)
  • 1-2 evőkanálnyi olaj

Kivételesen nem wokban csináltam. Egy jó nagy átmérőjű tapadás gátlóval bevont serpenyőben megforrósítottam az olajat, nagy lángon megpirítottam rajta a gombát egy kis sóval, és amikor elfőtte a levét, rákerült a többi zöldség is. Folyamatosan kavargatva összepirítottam az egészet, rátettem a fűszereket, átforgattam, megszórtam keményítővel, újra átforgattam, felöntöttem szójaszósszal és vízzel. Összerotyogtattam és már kész is volt. Párolt rizzsel ettük.

Nagy Márta
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu

Oszd meg másokkal is