A gondolatok ereje 

Már jó ideje hiszem, hogy a gondolataink teremtő (és romboló) hatással bírnak. A gondolataink határozzák meg a szavainkat, tetteinket, majd mindezek következményét. Borzasztó nehéz megregulázni a fejecskémben kavargó, napi több tízezer gondolatot. Bizony-bizony, ilyen sok gondolatunk van! Persze a rengeteg gondolat nem egyenlő a magasabb intelligenciával, vagy azzal, hogy sokra megyünk vele, hogy ennyi van.

Na de hogy lehetne ezt kordában tartani? Tartósan sehogy. Nem lesz olyan, hogy holnaptól nincs rossz és negatív gondolatom, amely destruktívan hatna rám. Azért nem kell megijedni, sok mindent tehetsz annak érdekében, hogy ne rombold magad. 

Tíz terület, ahol képes vagy azonnal változtatni!

1. Ha a több tízezer gondolatodat nem is tudod szelektálni, a szavaidat azonban meg tudod válogatni. Ne használj negatív kijelentéseket se magadra, se másokra!
2. Vegyél úgy mindent mint egy lehetőség, amelyet Isten / Teremtő / Felsőbb Hatalom /Az Élet (mindegy hogyan hívod) adott számodra azért, hogy jót tegyen veled és megtanuld, amit kell.
3. Lásd meg a jót magadban, környezetedben, mindenben! Hidd el, nagyon érdekes lesz, mikor úgy döntesz, hogy meglátod a jót is. A legjelentéktelenebb dolgok is mosolyt fognak csalni az arcodra, és hihetetlen sok energiád lesz, olyan érzés, mint a szerelem, és pár pillanat alatt elérhető. 
4. Hangold magad pozitív szemléletre, ne aggodalmaskodj! Fölösleges, hiszen, amin tudsz változtatni, ott megtehetsz minden tőled telhetőt. Amin meg nem tudsz, ott beleszakadhatsz, akkor sem fogod megoldani.
5. Kérj segítséget! Kérd meg egy közeli barátodat vagy a szerelmedet, hogy ha rajtakap, hogy bizonyos negatív dolgokat gyakran ismételsz, vagy sokat használsz olyan szavakat, amelyek nem építenek, szóljanak bátran. Kell a kontroll, néha észre sem vesszük, mennyire sok olyan dolgot ejtünk ki a szánkon, amit nem kellene.
6. Ne reagáld túl a dolgokat! Ha dühös leszel, nagyon-nagyon vigyázz arra, hogy ne beszélj, tudd befogni a szád! Mély sebeket, és óriási károkat okozhatsz!
7. Kérj bocsánatot, ha úgy érzed, kicsit is méltatlanul, bunkón, nem megfelelően viselkedtél valakivel!
8. Ha rajtakapod magad az önsajnálaton, azonnal lépj ki belőle! Ne ragadj benne hosszú ideig, mert attól úgysem oldódik meg semmi.
9. Ne legyél csöpögős! Ez mit jelent? Biztosan ismersz olyan embereket, akik nem őszintén, csak egy álarcként mézes-mázosak mindenkivel. Nem kell ilyen végletekbe esni, mert nem vagy ilyen! Lehetsz kedves, de ne hízelegj! Az őszinte dicséret sokkal többet ér, és ha hiteles akarsz maradni, nem manipulatív, akkor maradj ennél!
10. Ne akarj jó lenni, egyszerűen csak legyél az! 

Boldogságtippek, coaching gyakorlatok, hasznos önismereti feladatok itt: www.oromterapia.hu

Szeretettel:

Polgár Lili 
coach, tréner, mentor

Oszd meg másokkal is