A kineziológia módszere

A kineziológia a görög kinesis (mozgás) szóból származik, jelentése: mozgással foglalkozó tudomány.
A mozgás az izmokkal hozható kölcsönhatásba. Talán nem is gondolnánk, hogy sejtjeink, így izomsejtjeink is információt képesek tárolni, egészen a születésünk előtti időktől, a fogantatásunktól kezdődően.
Életünk során szerzett minden tapasztalat lenyomatként megmarad testünkben, az egyes helyzetekben pedig akaratlanul is ezeket a viselkedési mintákat elevenítjük fel, és annak megfelelően cselekszünk. A bennünket érő ingerekből -melyek lehetnek jók és rosszak is-, származó hatásokat, benyomásokat az izmok elraktározzák. A negatív élmények egy idő után feszültséghez, stresszhez vezetnek. Az izmok emlékezése minden hasonló helyzetben előhívja a korábbi
negatív érzést. A kineziológia a stresszoldás módszerét alkalmazza. Az információk felszínre hozatalát izomteszteléssel végzi, melynek során megmutatkoznak a problémák vagy betegségek valódi, mögöttes okai.
A módszer különféle korrekciókat alkalmaz, melyek oldják a stresszt, a negatív blokkokat és helyreállítják a szervezet egyensúlyát. A két agyfélteke működésének harmonizálása felismerteti az egyénnel, hogy minden helyzetben van lehetősége döntést hozni, vagyis választani.A kineziológia nem “kézrátétes gyógyítás”, se nem hipnózis vagy szuggesztió! Olyan alternatív módszer, mely elősegíti a szervezet öngyógyító folyamatának beindulását, a problémák megoldását, s így a szervezet egyensúlyba kerülését.
Tudatosítja, hogy mindig van választásunk és döntéseinkkel a dolgok és helyzetek pozitív oldalát élhetjük.
Kálmán Renáta
kineziológiai és táplálkozási tanácsadó
www.kineziologiaszeged.com

Oszd meg másokkal is