A királylány és a valóság

Még mindig az Igazira vársz? Minden kapcsolatod zátonyra futott? Csalódtál sokat a férfiakban? Ha igen a válaszod bármelyik kérdésre, érdemes elgondolkodnod, hogy talán olyan álmot kergetsz, ami nem is létezik.
A mesék nagyon fontosak egy gyermek életében, hiszen a meséken keresztül tanul meg rengeteg dolgot. Persze nem mindegy, hogy milyen mesék, maradjuk az én generációm által gyakran nézett királylányos, herceges meséknél. Ez mind szép és jó volt kislány korunkban, csakhogy sokan még mindig nem nőttünk fel, és várjuk a fehér lovon a herceget, és szentül hisszük, hogy majd eljön, míg mi otthon, azaz a várkastélyunkban üldögélünk, és várjuk. Rossz hírem van, kétlem, hogy ez így működne.
Először is, szerintem nem egy ember van hozzánk rendelve, nagyon sok, akár több száz férfival is leélhetnénk az életünket boldog házasságban. Tudom, ez most kicsit mellőzi a romantikát, de én így gondolom. Minden a hozzáállásunkon múlik. Ha állandóan a tökéletest keressük, és nem látjuk, hogy ez nagyon félrevezet minket, akkor sok fájdalmas élmény fogja nekünk megmutatni, hogy nem ez a jó út. Persze én sem azt gondolom, hogy mindenkivel ugyanolyan boldog lennél ebből a több százból, mert biztosan lenne ideálisabb, és kevésbé könnyű társ közöttük, de egy jó kapcsolatot el tudok képzelni így is. Hogyan?
Tetszik vagy sem, kellenek kompromisszumok. Természetesen nem arra gondolok, hogy add fel az elveidet! Sőt! Tudnod kell, hogy számodra mi az, ami igazán fontos, és mi az, ami nem. Gyakran látom, hogy fogalmuk sincs erről embereknek, így nem is csoda, hogy nem tudják, hogy mire vágynak, milyen társat keresnek. A komrpomisszum azért kell, mert nem egyedül vagy többé, kell valamennyit alkalmazkodnia mindkét félnek annak érdekében, hogy egy harmonikus kapcsolatot alakítsanak ki egymással.
Egy kapcsolatért tenni kell! Nem ahhoz kell „okosnak” lenni, hogy megszerezz valakit, hanem ahhoz, hogy közösen működtetni tudjátok a kapcsolatotokat. Ez nem mindig könnyű, de a nehézségek elől nem elfutni kell, hanem megoldani. Persze van egy határ itt is, ez nem vitás, és ezt neked kell tudni, hogy hol van, de legyél őszinte magadhoz, és ne akarj félelemből benne maradni egy kapcsolatban, sem lustaságból kilépni belőle.
Ébredj fel a mesék világából, és lásd a valóságot! Ne legyél te is egy a sok csalódott nő közül, akik várták a herceget, majd kiderült, hogy a herceg csak egy alkoholista vadállat, ellenben a lovász fiú egy elvarázsolt
királyfi volt.

Lilyogini.hu

Oszd meg másokkal is