Mi köze ennek a témának a jógához? Nagyon is sok!
A jóga ősi szentírásai felvilágosítanak bennünket arról, hogy mindannyiunk valódi azonosság sat cit ananda, aza örökké való lélek és csak a hamis azonosításnak tudható be az, hogy azonosítjuk magunkat ezzel a durva, anyagi
elemekből álló testtel, ami ki van téve az idő hatásának és egyfolytában változik.
A Bhagavad gita kijelenti: “Művelt beszéded mellett olyasmit gyászolsz, amiért nem szabadna bánkódni. A bölcsek nem keseregnek sem a halott, sem az élő felett. Nem volt olyan idő, amikor Én nem léteztem, s öröktől fogva vagy te és ezek a királyok is. A jövőben sem fog megszűnni életünk, létünk végtelen. Amint a megtestesült lélek állandóan vándorol ebben a testben a gyermekkortól a serdülőkoron át az öregkorig; a halál után is egy másik testbe költözik. Az igazi énét megvalósított embert azonban nem téveszti meg az efféle változás.”
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=633809070041707&set=a.237959889626629.55033.237834002972551&type=1&theater
Dióhéjban a ez azt jelenti, hogy nem vagyunk ez a halott anyagi test. A test állandóan változik és mégis ugyanannak érezzük magunkat. Van belül valami ami változatlan. Testünk elhagyása után pedig tovább vándorlunk más létformákba. A testi azonosítás illúziójában nagyon sok szerepet eljátszunk ebben az életben. Mint egy színdarab amiben a szereplők teljesen belemélyedve ideiglenes szerepükbe játsszák a kiszabott szerepet.
A lélekről szóló tudás megszerzése nagyon fontos ebben az emberi életben!
Miért is? Mert minden problémánk és szenvedésünk, konfliktusunk ebből a hamis azonosításból ered.
– Én ez a test vagyok. Fehér, fekete, nő, férfi, keresztény, hindu, muzulmán stb.
– Minden ami ehhez a testhez tartozik az enyém.
Elfelejtjük, hogy ez az ideiglenes test és az ahhoz tartozó körülmény csak ideig óráig az miénk és utána megváltozik, legkésőbb a halál után. Ezért mivel hamisan azonosítjuk magunkat ezzel a hamis én tudattal. Ebben az
illúzióban kreáljuk magunk körül a konfliktusaink 90 % át. A világ problémáinak nagy %-át meg tudnánk oldani azzal, hogy megértjük, hogy kik is vagyunk valójában.
A mindennapi ember ezt nem veszi észre, és nem tulajdonít neki jelentőséget, hogy ez a tudás fontos de egész nap panaszkodik a világban kialakult helyzetre ami csak a hamis azonosításból ered. Háborúk, erőszak, éhezés, a természet tönkretétele stb. Ha az emberiség nem ébred fel és nem szerez információt erről a tudásról, ennek
megfelelően, lelki tudatban élve, akkor a világ pusztulásra ítéltetett, mert el fogjuk pusztítani saját magunkat.
Minden bölcs ember aki valami értéket letett a történelemben, ők tudatában voltak ennek a tudásnak. Ők békében éltek önmagukkal és környezetükkel.pl. Jógik , szentek, filozófusok stb A mindennapi ember pedig ebben az illúzióban élve nem tudatos arról, hogy nem jó tudatban cselekszik. Ezután pedig csodálkozik, hogy a tetteinek rossz következménye van. Nem tudatos a KARMA filozófiájárólsem ami egy univerzális elv, függetlenül arról, hogy hiszel e benne vagy sem.
http://nitayoga.com/karma-hiszel-benne-vagy-nem/
Milyen érdekes, hogy a jógát gyakorlók akik megtanulják az élet valódi értékeinek filozófiáját, ők békében élnek önmagukkal és a környezetükkel ….
Minden embernek a kötelessége megérteni ezeket a csodálatos gondolatokat és ennek megfelelően élni!
Szerezz tudást és élj békében!
http://nitayoga.com/