A pénz gyakran túl drága

Sokszor hallottam már az emberektől, hogy ha lenne pénzem, milyen boldog is lennék! Ha lefogynék, milyen boldog lennék. Ha a párom megváltozna, milyen boldog lennék… sorolhatnám a példákat tovább, de a lényeg: magunkban kell a boldogságot keresni nem külső tényezőkben!

Ha elhisszük, hogy nem a mások megítélése a fontos, hanem önmagunké, akkor jó úton járunk. Önmagunkat meg kell tanulni szeretni és elfogadni, de változtatni a negatív tulajdonságainkon. Nem hihetjük azt, hogy ha sok pénzünk lenne, jobban szeretnek majd az emberek vagy nagyobb tisztelet fog övezni. A jellemed vagy te, nem pedig az anyagi sikereid. Szeresd magad akkor is, ha úgy tűnik még nem tudtál felmutatni semmi „lényegeset” ugyanis a lényeg nem kívül van, hanem belül.

Sajnos láttam már nagy bukásokat, és mikor elfogyott a pénz, maradt a teljes lelki összeomlás. „Csak legyen 80 millióm, akkor stabil leszek és boldog.” Lett sok milliója és még görcsösebb lett. Mi lesz, ha elveszíti? És elbukta egy rossz döntés miatt. Nincs biztonság csak erős hit magunkban és belső stabilitás. Ha a ruha és az autó, a lakás és a tárgyak határoznak meg és ezek szerint értékeled magad, akkor sajnos el vagy veszve.

Ahogy azok az emberek is, aki érdek kapcsolatokat kötnek, eladva a lelküket a pénz miatt. Egyre több férfit és nőt látni, akik nagyon boldogtalanok, mert nem a szeretet és a szív viszi őket,hanem az anyagi javak.

El kell hinnünk, hogy nem éri meg, túl nagy ára van!

Ahhoz, hogy boldognak mondhassuk magunkat, elég, ha megismerjük a személyes siker élményét. Nem számít mit várnak el tőled mások, az a lényeg, hogy belső harmóniában legyél magaddal. Rólam, amikor 5 forint volt a zsebemben, akkor is azt hitték, hogy gazdag vagyok. Ez csupán azért lehetett, mert önmagamban is tudtam elégedett lenni. Lehet, hogy vannak anyagi nehézségek, de a belső béke és derű nem borulhat emiatt meg. A gondokat, problémákat meg kell oldani, az igényeidet ki kell elégíteni. Dolgozz rajta, de ne dőlj el, mert most épp nem megy olyan jól.

Mindig jól megy! Mindig jó! Ha Isten tanítani akar valamit, azt szeretni kell, nem pedig ágálni ellene. Hogy egy ember mennyire van biztonságban, azt soha nem a körülményei határozzák meg, hanem a hozzáállása és hite. Félelemben élni és félelem által vezéreltnek lenni, rabság. Rabnak lenni pedig nagyon rossz, szóval szabadítsd fel magad!

Én nagyon sok gazdag embert ismerek, akik egyáltalán nem boldogok. Halljuk, látjuk mindenhol a sztárok életét is. Mennyi a pénzük, mégis drogosok vagy depressziósak. Miért? Hiszen annyi a pénze, hogy sose fogy el!

Azért, mert a boldogságunkat mi okozzuk magunknak! Nem akkor vagyunk boldogok, ha kapunk valamit, hanem csak úgy! 🙂

Rájöttem, hogy akkor vagyok boldog, ha a jelenben élek, és megélem a pillanat adta lehetőségeket, apró élményeket. Hagyom, hogy hassanak rám a kellemes és szép dolgok. A múltban ténferegni és keseregni értelmetlen. Dolgozd fel, rágd át rajta magad, aztán felejtsd el! Álmodozni is jó, de ne csak arra koncentráljunk, hanem a MOST-ra.

Örülni apróságoknak is lehet, nem kell mindig nagy dolgokban gondolkodni. Az öröm hiánya szüli a boldogtalanságot. Örülni bárminek lehet! Persze az előre haladás, a fejlődés szükséges, de az igazi boldogság az, ha elérted és tudsz neki örülni.

Akkor vagyunk vonzóak és sugárzóak, ha boldognak látszunk. A boldogság pedig belülről fakad, nem függ anyagi dolgokon.

Először mosolyogj befelé aztán görbüljön a szád felfelé! 🙂

Együd Mariann
boldogoskodj.com

Oszd meg másokkal is