Ha nincs a családban egy ősi savanyú káposzta recept, akkor nyugodtan szörfözzünk a világhálón, hiszen jobbnál-jobb elkészítési módokat találhatunk. Készítsünk savanyú káposztát, és élvezzük a számtalan pozitív hatását!

Erősíti az immunrendszert

– magas C-vitamin tartalma miatt serkenti a kollagén termelődést, a sejtek regenerálódását, és nagy hatóerővel erősíti az immunrendszert.

Gyulladásgátló

– magas antioxidáns tartalma miatt a savanyú káposzta igen erős gyulladásgátló hatással rendelkezik. Megszabadít a már kialakult gyulladásoktól, de megakadályozza az új gócok kialakulásukat is.

Gondoskodik a szív egészségéről

– magas rosttartalma miatt megakadályozza az artériák eltömítődését, javítja a vérkeringést, és csökkenti a koleszterinszintet.

Növeli az energiaszintet

– magas vastartalma miatt serkenti a vérkeringést, elősegíti az emésztést, megakadályozza a vérszegénység, a fejfájás, és a fáradtság kialakulását.

Erősíti a csontokat

– ezt a pozitív tulajdonságát kiemelkedő K-vitamin tartalmának köszönhetjük. Serkenti a fehérje termelődést, és megakadályozza a csontritkulást.

Segíti az emésztést

– magas rosttartalma miatt az egyik leghatékonyabb természetes emésztésserkentő. Javítja a bélműködést, megakadályozza a puffadást, a székrekedést, és megszabadít a plusz súlytól is. A savanyú káposzta nagy hatóerővel szabadít meg a vastagbélben lerakódott méreganyagoktól, éppen ezért fontos szerepe van a vastagbélrák megelőzésében is.

Tanulmányok alapján kimutatták, hogy magas antioxidáns tartalma miatt legyőzi a rákos betegségek kialakulásában szerepet játszó káros szabadgyököket is.

(Forrás: twice.hu)

Oszd meg, hogy más is tudjon róla!