A talpmasszázs gyógyító ereje

A talp sokat elárul tulajdonosáról. Formája, színe, egy tyúkszem vagy bőrkeményedés mind mind jelzés a gyógyító számára. A talpon minden szervnek megvan az idegleképezése, melynek masszírozásával hatni tudunk a hozzá tartozó szervre, és képesek vagyunk beindítani a test öngyógyító mechanizmusát.

Hogy csak néhány példát említsek: fejfájásnál masszíozzuk meg alaposan a nagylábujjunkat és hamarosan észrevesszük, hogy enyhül vagy megszűnik a fájdalom. A számítógépek világában nagyon sok embernek – fiataloknak is – fáj a válla, csuklyásizma. Ilyenkor masszírozzuk végig az ujjak alatti párnát – nem mondom, hogy fájdalom mentes lesz – de érezni fogjuk jótékony hatását. Sok ember szenved derék és hátfájástól, masszírozzuk a talp belső élét, a nagy ujjtól egészen le a boka alatti részig. Így az egész gerincoszlop és a gerinc körüli terület ellazul, és megszűnik a görcsös izomösszehúzódás.

Befejezésül egy saját tapasztalatot szeretnék megosztani Önökkel: Pár hete felkeresett egy fiatalember, az orvosok mindkét csuklójánál izületi problémát és cysztákat állapítottak meg. Nagyon el volt keseredve, hiszen két kezi munkát végez, és a hobbija a dobolás. Az első alkalommal masszírozás közben megbeszéltük a táplálkozásában, életvitelében szükséges változtatásokat. Harmadik kezelés után megszűntek az állandó csuklófájdalmak, javult a kedélyállapota. Észrevette, hogy sokkal türelmesebb és nyugodtabb, mióta kezelem.

A szervezetünk olyan, mint egy óramű. Ha törődünk vele, odafigyelünk rá, meghálálja. Életünk harmonikussá, engergikussá válik és az akadályok már nem is tűnnek olyan megoldhatatlannak.

Benke Júlia
Okleveles reflexológus

www.benkemasszazs.hu

Oszd meg másokkal is