A talp sokat elárul tulajdonosáról. Formája, színe, egy tyúkszem vagy bőrkeményedés mind mind jelzés a gyógyító számára. A talpon minden szervnek megvan az idegleképezése, melynek masszírozásával hatni tudunk a hozzá tartozó szervre, és képesek vagyunk beindítani a test öngyógyító mechanizmusát.

Hogy csak néhány példát említsek: fejfájásnál masszíozzuk meg alaposan a nagylábujjunkat és hamarosan észrevesszük, hogy enyhül vagy megszűnik a fájdalom. A számítógépek világában nagyon sok embernek – fiataloknak is – fáj a válla, csuklyásizma. Ilyenkor masszírozzuk végig az ujjak alatti párnát – nem mondom, hogy fájdalom mentes lesz – de érezni fogjuk jótékony hatását. Sok ember szenved derék és hátfájástól, masszírozzuk a talp belső élét, a nagy ujjtól egészen le a boka alatti részig. Így az egész gerincoszlop és a gerinc körüli terület ellazul, és megszűnik a görcsös izomösszehúzódás.

Befejezésül egy saját tapasztalatot szeretnék megosztani Önökkel: Pár hete felkeresett egy fiatalember, az orvosok mindkét csuklójánál izületi problémát és cysztákat állapítottak meg. Nagyon el volt keseredve, hiszen két kezi munkát végez, és a hobbija a dobolás. Az első alkalommal masszírozás közben megbeszéltük a táplálkozásában, életvitelében szükséges változtatásokat. Harmadik kezelés után megszűntek az állandó csuklófájdalmak, javult a kedélyállapota. Észrevette, hogy sokkal türelmesebb és nyugodtabb, mióta kezelem.

A szervezetünk olyan, mint egy óramű. Ha törődünk vele, odafigyelünk rá, meghálálja. Életünk harmonikussá, engergikussá válik és az akadályok már nem is tűnnek olyan megoldhatatlannak.

Benke Júlia
Okleveles reflexológus

www.benkemasszazs.hu