A zene erősebb a halálnál – felemelő videó

El tudod képzelni a helyzetet, amikor az Iszlám Állam rettegni kezd a zongorától? Amikor a zene legyőzi a halált, az esztelen öldöklést? Igen, a muzsika hangjai erősebbek a pusztító gépfegyverek ropogásánál, a könyörtelen terror zajánál. Megható történet következik!

A szíriai mészárlások romjai között a mai napig tízezrek élnek az ostrom árnyékában. Számtalan halott, rengeteg sebesült, éhező gyerekek. Yarmoukban, Damaszkusz palesztin menekültek számára megnyitott városrészében a fegyverropogás közepette zongoraszót hallani. Aeham, aki egy a túlélni próbálók közül, az emberekért játszik. Azokért, akik meghaltak, és azokért, akik még életben vannak.

Az Iszlám Állam szerint a zene kábítószer. Úgy hat a szervezetre, mint az alkohol. Ezért a zene bűn. Mikor meghallották Aeham játékát, azonnal elkobozták majd porig égették a pianínót, a fiút pedig életveszélyesen megfenyegették. Ám Aehamot nem tudták megállítani. Azóta egy hordozható szintetizátorral járja a várost, remélve, hogy a zene segítségével egyre több ember életébe tud – ha csak egy pillanatra is – örömet és reményt csempészni.

Ha úgy érzed fontos, hogy az üzenet minél több emberhez eljusson, ne felejtsd el megosztani az alábbi videót:

 

Oszd meg másokkal is