Sajnos napjainkban egyre többen vannak, akiknek az életük lejtőn halad. Kinél kisebb, kinél nagyobb a dőlésszög, kinek még fog egy keveset a fék, kinél már a fékpedál sincs meg. Milyen segítséget kaphat, aki az utcán él?

A MagNet Bank hagyományos “Adj Meleget Program” keretében már negyedik alkalommal talál gazdára 4500 db izolációs fóliából készült takaró a MagNet bankfiókokban. Ezeket a takarókat bárki elviheti és odaadhatja a rászorulóknak.

A MagNet Bank 2013-ban indította el „Adj Meleget Programját” azzal a céllal, hogy ügyfeleivel karöltve óvja az utcán élőket a téli fagyoktól. A Bank számára a közösségépítés, a társadalmi szolidaritás kiemelt szerepet kap, ugyanis a felelősen gondolkodó ügyfelek és járókelők segítő szándékának köszönhetően jutnak el a fóliák a bankfiókokból a szükséget szenvedőkhöz. Az izolációs fóliák a testhő akár 80-90 százalékát is megőrzik, így segítve a harcot az akár végzetesnek bizonyuló kihűléssel szemben. A Bank reméli, hogy az idei 4500 takaróból újabb 4.500 személyes élmény születik arról, hogy törődni másokkal és adni jó.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy egyre többen készek csatlakozni segítő kampányunkhoz és egyre többen ismerik és keresik a fóliákat fiókhálózatunkban. Szeretnénk, ha a programban résztvevők személyes pozitív tapasztalásai még több spontán kezdeményezést szülnének, és tőlünk függetlenül is, egész évben kitartana a karácsonyi időszakra jellemző szolidaritás.” – vallja Molnár Csaba, a MagNet Bank közösségfejlesztési igazgatója.

Az utcán élőknek nem sajnálatra, hanem együttérzésre van szüksége, hiszen az emberi gesztus nemcsak a testet, hanem a lelket is segít melegíteni. Néhány bátorító szó is elég az átnyújtott takarók mellett ahhoz, hogy a másik reménységgel töltődjön fel, hogy ez a tél is véget ér egyszer.
Legyinthetünk, hogy igen persze, egy takaró, mire megy vele a rászoruló, attól még nem lesz sokkal jobb neki. Ám egy lejtőn haladónak bizony sokat számít. Számít, hogy van valaki, aki megkérdezi, mi történt vele, segít, hogy jobban elviseljen, néha bizony túléljen egy-egy fagyos, téli éjszakát. Érzi, hogy segítő szándékú emberek veszik körül, akik erőt, vagy kézzelfogható támogatást adnak a folytatáshoz. Sokaknak már ennyi is elég ahhoz, hogy megálljanak a lejtőn.

Mit tehetünk év közben?
A MagNet Bank nem csupán téli kívánja segíteni a nehéz helyzetben élők körülményeit, egész évben lehetőséget nyújt ügyfeleinek az adakozás élményének megtapasztalására: segítő bankkártyával minden egyes vásárlásuk támogatássá válhat. Nagyszerű példa erre a 2010 óta működő Közösségi Adományozási Program, melynek keretén belül évről évre maguk rendelkezhetnek a MagNet Bank éves nyereségének 10 százalékáról civil szervezetek javára, így támogatva olyan kiemelten fontos társadalmi ügyeket, mint például – de nem kizárólag – a hajléktalanok megsegítése. Embertársaink megsegítése mindannyiunk kötelessége: csatlakozz a MagNet Bank munkájához!