Hozzávalók:
- 25 dkg rövid durum tészta
- 1 db érett avokádó
- 2 nagy vagy 2 kisebb gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál sűrű joghurt
- ½ lime leve
- frissen őrölt fekete bors bőkezűen mérve
- petrezselyem
- só
- reszelt Grana Padano
- pirított fenyőmag (opcionális)
A tésztát sós vízben az előírás szerinti idő alatt al dentére főztem. Közben aprítógépben elkészítettem a mártást: beltettem az avokádót, fokhagymát, lime lét, fűszereket és a joghurtot, majd símára kevertem az egészet. A tészta főzővizével kicsit hígítottam rajta, 4-5 evőkanálnyit tettem hozzá. Előmelegített tálba szűrtem a tésztát és ráborítottam az avokádós masszát, majd alaposan összekevertem. Azonnal tálaltam, a tányéron még megszórtam a reszelt sajttal és a pirított fenyőmagokkal. Pillanatok alatt elkészülő zamatos finomság. Jó étvágyat hozzá!
Fűszermánia Gabi