Avokádós farfalle

Hozzávalók:

  • 25 dkg rövid durum tészta
  • 1 db érett avokádó
  • 2 nagy vagy 2 kisebb gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál sűrű joghurt
  • ½ lime leve
  • frissen őrölt fekete bors bőkezűen mérve
  • petrezselyem
  • reszelt Grana Padano
  • pirított fenyőmag (opcionális)

A tésztát sós vízben az előírás szerinti idő alatt al dentére főztem. Közben aprítógépben elkészítettem a mártást: beltettem az avokádót, fokhagymát, lime lét, fűszereket és a joghurtot, majd símára kevertem az egészet. A tészta főzővizével kicsit hígítottam rajta, 4-5 evőkanálnyit tettem hozzá. Előmelegített tálba szűrtem a tésztát és ráborítottam az avokádós masszát, majd alaposan összekevertem. Azonnal tálaltam, a tányéron még megszórtam a reszelt sajttal és a pirított fenyőmagokkal. Pillanatok alatt elkészülő zamatos finomság. Jó étvágyat hozzá!

Fűszermánia Gabi

http://fuszermania.blogspot.hu/

Oszd meg másokkal is