Borzacska (tócsni)

Hozzávalók 2 főre:
60 dkg burgonya (tisztítva), 1 mokkáskanál só, 1,5 dl víz, 10 dkg kukorica – vagy rizsliszt, olaj a sütéshez

A burgonyákat hámozom, és nagy lyukú reszelőn (vagy robotgépben) szálkásra reszelem. Sózom, hozzáadom a vizet és a lisztet is.

Felhevített, közepesen bő olajban (a serpenyőben olyan 1 cm magasan legyen az olaj), közepes lángon sütöm ropogósra úgy, hogy evőkanállal kis halmokat engedek az olajba és kissé el is lapogatom őket.

Szalvétára szedem ki, hogy az olaj lecsöpögheessen róla. Isteni finom, ropogós krumplicsoda!

Tipp: A masszának kissé “levesnek” kell lennie, mert ha nagyon szárazra hagyjuk, akkor nagyon kemények lesznek a borzacskák is. Szóval olyan kissé tocsogós legyen a massza, az a jó állag.

Duende / szellemafazekban.blogspot.com

Oszd meg másokkal is