Bulgur piláf harisszával és sárgabarackkal

Hozzávalók:

  • 1 kis csésze (2 dl ) bulgur
  • 1 szál sárgarépa
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 1 kis salotta hagyma
  • ½ liter zöldség alaplé
  • 1 mk. őrölt római kömény
  • 1-2 mk harissza fűszerkeverék (ki mennyire szereti csípősen)
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1 csokor petrezselyem zöld

Olívaolajon megfonnyasztottam a vékonyra szeletelt salotta hagymát, majd rögtön rádobtam a nagylyukú rszelőn lereszelt sárgarépát. Egy kicsit kevergetve pirítottam, majd hozzáöntöttem a bulgurt is, és átforgattam, hogy az olaj bevonja a szemeket. Felöntöttem a zöldséglevessel és fedő alatt kis lángon főztem. Kb. 10 perc után beletettem a negyedekre darabolt sárgabarackokat is. Tovább főztem, amíg az edény aljáról el nem tűnt az összes folyadék. Ezután lefedve további 5-10 percig hagytam a gőzében állni. Tányérra halmoztam és ettem mellé egy friss levelekből álló vegyes salátát. Tökéletes ebéd volt.

Fűszermánia Gabi

http://fuszermania.blogspot.hu/

Oszd meg másokkal is