Hozzávalók:
- 1 kis csésze (2 dl ) bulgur
- 1 szál sárgarépa
- 5 dkg aszalt sárgabarack
- 1 kis salotta hagyma
- ½ liter zöldség alaplé
- 1 mk. őrölt római kömény
- 1-2 mk harissza fűszerkeverék (ki mennyire szereti csípősen)
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 1 csokor petrezselyem zöld
Olívaolajon megfonnyasztottam a vékonyra szeletelt salotta hagymát, majd rögtön rádobtam a nagylyukú rszelőn lereszelt sárgarépát. Egy kicsit kevergetve pirítottam, majd hozzáöntöttem a bulgurt is, és átforgattam, hogy az olaj bevonja a szemeket. Felöntöttem a zöldséglevessel és fedő alatt kis lángon főztem. Kb. 10 perc után beletettem a negyedekre darabolt sárgabarackokat is. Tovább főztem, amíg az edény aljáról el nem tűnt az összes folyadék. Ezután lefedve további 5-10 percig hagytam a gőzében állni. Tányérra halmoztam és ettem mellé egy friss levelekből álló vegyes salátát. Tökéletes ebéd volt.
Fűszermánia Gabi