Cseresznyés pite

Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
8 dkg cukor
4 ek joghurt
1 tk sütőpor
csipet só
A töltelékhez:
80 dkg kimagozott cseresznye
8 dkg cukor
1 tk fahéj
3-4 ek zsemlemorzsa

Egy tálba tesszük a lisztet, elkeverjük benne a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot és joghurtot, majd sima tésztát gyúrunk belőle. A kimagozott cseresznyébe keverjük a cukrot és a fahéjat. Egy nagyobb méretű tepsit enyhén kivajazunk és lisztezünk, majd kinyújtjuk bele a sütitészta ¾ -ét. Megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük a cseresznyét és elegyengetjük. A maradék tésztát kinyújtjuk, rácsokat vágunk belőle, és szépen berácsozzuk a süti tetejét. Előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük (nekem 30 perc volt kb.)

Hemangi
Vegavarázs

Oszd meg másokkal is