Hozzávalók:
- 25 dkg szejtán por
- 3,5-4 dl langyos víz
Diókrém:
- 3 marék darált dió
- 2 marék vízbe áztatott, aszalt vörösáfonya (szilva is lehet)
- ízles szerint fokhagymapor, bors,cukor és só
- 1 növényi kanál margarin
Elkészítés:
A szejtánport a langyos vizzel elkeverem és kemény labdacsot formázok belőle. Lobogó vízben 15 percig főzöm. Ha megvan, kiveszem, pótolom a vizet, és újra forralom lobogásig. A szejtánt vékony szeletekre vágom, és visszateszem 40 percet főni.
Míg fő, elkészítem a diókrémet:
A hozzávalókat egy serpenyőben margarinon átmelegítem sűrű krémmé. A megfőtt szejtánból alaposan kinyomkodom a vizet, fűszerezem, és egy adag diókrémet teszek rá, lefedem egy másik szejtán szelettel, fogpiszkálóval
összetűzöm, duplán bepanírozom, és forró olajban megsütöm.
A panír: csicseriborsó vagy kukorica liszt sóval es vízzel közepes sűrűségűre elkeverve (ezt használom tojás helyett) és zsemlemorzsa.
Tálaláskor a fogpiszkálót kiszedem.
Burgonyapürével tálalom.
Jó étvágyat!
Kovács Kata