„Édes Álom” – Csokoládés rétegen citromos krém, levendulás öntettel és mézes-mandulás ropogóssal

Hozzávalók
Csokoládés réteg: – 1 evőkanál mazsola
– 3 dkg belga csokoládé pasztilla
– 1 evőkanál útifűmag héj
Citromos réteg:
– 0,5 dl mandulatej
– 1 db bio citrom leve és héja
– Fél teáskanál levendula virág
– Késhegynyi bio vanília
– 2 evőkanál tejszín
– 1 evőkanál nyírfacukor
– Fél teáskanál agar-agar
Levendulás öntet:
– 3 evőkanál tejszín
– 3 evőkanál víz
– 1 evőkanál nyírfacukor
– 1 evőkanál levendula virág
– 4 db áfonya
– Fél teáskanál kukorica keményítő
Mandulás ropogós:
– 2 evőkanál méz
– 1 evőkanál hántolt mandula
Elkészítése:
Először a citromos réteget készítjük el. A tejet, tejszínt és a levendula virágot feltesszük főzni. Amikor felforrt, akkor hozzáadjuk a vaníliát, citrom héjat, levét, cukrot. Főzzük 1-2 percig majd hozzáadjuk az agar-agart, amikor felolvadt, akkor egy könnyen kezelhető forma aljába tesszük (ez lesz a desszert teteje). Hűtőben hagyjuk kihűlni. A mazsolát beáztatjuk vízbe 1 órára, majd vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét és hozzáadjuk a
mazsolához. Az egészet alaposan össze turmixoljuk, a végén belekeverjük az útifűmag héjat. A citromos rétegre helyezzük és hagyjuk kihűlni. A mézet egy edénybe felmelegítjük, hozzátesszük a felszeletelt mandulát. Egy zsírpapírra tesszük, hagyjuk kihűlni. A levendula öntethez a tejszínbe tesszük a levendula virágot, és egy éjszakára benne áztatjuk. Főzés előtt leszűrjük. Teszünk hozzá vizet, cukrot és az áfonyát átpasszírozzuk sűrű lyukú szűrön. Amikor felforrt, akkor hozzáadjuk a keményítőt.
Nagyné Szalai Melinda

Oszd meg másokkal is