Nem vagyunk “európailag” eltiltva a mákfogyasztástól, ennek ellenére az, aki mákos ételt eszik, két napon belül pozitív drogtesztet produkál.

Pedig a mákszemek nem is tartalmaznak ópiumot, hiszen az a zöld gubóban található, abból is nyerik ki. Hiába teszik azonban ezt nagy gondossággal, szüreteléskor egy kicsit bizony rácsorog a mákszemekre a fehéres tejnedvből. Azok szépen magukba szívják, és bár a koncentráció olyan alacsony, hogy kisebb mennyiség esetén meg sem érezzük étkezés után, a drogtesztek kimutatják a vizeletből – egy 2003-as német kísérlet alapján egy mákos süti után egy nappal annyi ópiát van a szervezetünkben, ami a pozitív eredmények alsó határértékének öt-tízszerese.

A vicc az, hogy szegény mák emiatt már több pernek, vizsgálatnak lett okozója Amerikában, emiatt aztán az ottani börtönökben teljesen kivették a rabok menüjéből. Kevésbé vicces pozitív eredményeket produkálhatnak a sprtolók, de tekintettel a botrányokra, valószínűleg edzői utasításra el vannak tiltva ők is minden mákos élelmiszertől, biztos ami biztos.

Érdekesnek találtad a cikket? Akkor ne felejtsd el megosztani!

(Forrás: lemon.hu)