Életünk útjai

Legyen ez az év jobb, mint az előző. A megoldás bennünk van! Minden pillanat számít, és mindig a mostban van a lehetőség, ne szalasszuk el.

Szeretném azt hinni, hogy mindenkinek jól telt az év utolsó napja is, és nagyon reményteljesen kezdi az új évet!

Sajnos azonban tudom, hogy nem mindenki él idillben és harmóniában, sem magával, sem a párjával. Legyen ez az év jobb, mint az előző. Tegyünk meg mindent, hogy rendbe hozzuk az elrontott életünket és kikerüljük – ha lehet – a katasztrofális ballépéseket. Nem hinném, hogy a discoban az alkohol és az őrült tombolás levezeti a feszültséget és majd reggel ettől minden jobb lesz. Nem hiszem, hogy az „ereszd el a hajam” bulik segítenek a magadra találásban, hiszen épp itt fogsz elveszni, ha nem is rögtön, de biztosan.

A segítség nem kívül van, hanem belül. Nem kapaszkodhatunk anyagi természetű dolgokba, mert annak híján mi lesz? Nem egy új hely, nem is a pénz és nem egy új ruha fog feldobni, mert ezek mulandó „egyperces” örömök, hanem a belső tartás és a hit, ami megtart és épít. Kemény küzdelem ez magunkkal, és olykor/mindig le kell rombolni szinte mindent, amit támasznak hittél, hogy újra építsd a támfalat. A belső érték és tartás, erő és energia a saját magad teremtménye, és nem más csinálja meg. Nem épületben és pénzben, nem is a gyerekvállalásban van, és nem egy új munkában, hanem a lelked mélyén. A többi csak kiegészítő kellék.

Erő kell és szeretet. Nem kell más, mint elfogadása önmagadnak és feladni a küzdelmet egy teljesen pszeudo világgal. Még mindig azt hisszük, hogy ha van pénzünk, társunk, családunk akkor majd boldogok leszünk? Nem, mert nem vagy rendben magaddal és ezért hibát-hibára fogsz halmozni, hiába van minden meg körülötted, ami adott.

Egyet el kell fogadnunk. Ha évekig nem törődtünk magunkkal kellőképpen és tévúton jártunk, akkor nem egy perc lesz a visszaút. Lesz eredmény, ha elkezded, de adj időt magadnak, mert amit évekig módszeresen elrontottál azt nem lehet pillanatok alatt megváltoztatni. Ha meghízunk több kilót, bizony idő kell a fogyáshoz.

Ha elkövetünk egy bűncselekményt, bizony több évre bebörtönöznek. Ha abortuszod volt és még talán több is, ne várd hogy csak jót kapsz érte, hiszen nagy lehetőségeket hagytál ki, nem jól döntöttél.

Mindennek van következménye, amit teszünk, és annak súlya szerint kapjuk a visszahatást. Egyszerűen szeretet kell és önbecsülés, őszinteség és hit! Semmi egyéb.

Miután minden pillanat számít és mindig a MOST-ban van a lehetőség, ne szalasszuk el. Most szeress és most tégy magadért, most kezd el és ne később. Minden perccel, amit halogatsz megvonod magad a boldogságtól és hátráltatod önmagad. Nem szégyen és nem visszalépés, ha otthagysz egy utat, ami nem a te utad volt. Előfordul, hogy nem jó úton indulunk el, de tovább menni rajta már nagyobb hiba.

Sok út van és nem mindegyik vezet oda, ahova szeretnéd. Fordíts az irányon és meglátod, hogy nem fogsz eltévedni, mert a jó úton mindig akad segítő ember, aki tudja, hogy merre és hogyan kell folytatni. Hallgass a segítő emberekre, és ne csak a saját fejed után menj. Képzettebb és tapasztaltabb emberek szavát nem mindig halljuk meg, pedig érdemes figyelni rájuk. Lehet, hogy nem nyomulnak és szerények, talán észre sem venni őket, mert megbújnak, de ha figyelsz meglátod a megfelelő segítő szándékú embert. Élvezd az utat, ami az életed útja és hidd el, hogy te is eljutsz a boldogság ragyogó kapujához!

Együd Mariann
boldogoskodj.com

Oszd meg másokkal is