Mérő László: Matematikus, pszichológus, publicista, egyetemi tanár. Ismeretterjesztő könyvei mind nagy alapossággal megírt, érdekes, hiánypótló művek.

Egyedi látásmódja, szelíd bölcsessége, sok embernek szolgál útmutatásul. Külön pozitívum, hogy gondolatait frappánsan, szellemesen, közérthetően fogalmazza meg. Ezekből válogattunk most:

1. “Az ember könnyen csinál magának egy öncsalási rendszert, ha nagyon akar valamit, ami ellenkezik az elveivel – minél okosabb valaki, annál rafináltabbat csinál, és minél butább valaki, annál kevesebb elég neki, úgyhogy ez mindenkinek megy.”

2. “Az utolsó csepp nem tehet róla, hogy éppen ő az utolsó csepp, hiszen amúgy semmiben sem különbözik az előző cseppektől.”

3. “Egy befektető esetében egy csőd nem jelent sikertelenséget, hanem tevékenységének kellemetlen, de időnként szükségszerűen bekövetkező velejárója.”

4. “Az ember az egyetlen olyan lény, amely folyamatosan gondolkodik, ezzel biztosítva azt, hogy a káosz a maga teljes pompájában ki tudjon teljesedni agyának működése közben.”

5. “Mindig túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.”

6. “Létfontosságú, hogy időnként olyan dolgot csináljunk, ami nem létfontosságú.”

7. “Mi az, hogy egészséges ember? Pszichológusszemmel ilyen talán nincs is, legfeljebb mindenki másképp beteg.”

8. “A tartalmas hallgatás a világ legkifejezőbb nyelve.”

9. “A valóságban a dolgok ritkán záródnak le véglegesen: az élet mindig megy tovább.”

10. “A tehetség kicsit olyasmi, mint a szexepil. Ez sem jelenti azt, hogy az illető nagyon szép, sem azt, hogy valamiben nagyon eredményes, mondjuk a csábításban. Csak éppen egy bizonyos területen valami olyasmit tud, ami nem megtanítható.”

Érdekesnek találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani!