Embertípusok : a tavasz

Évszakoknak megfelelően négyféle embert különböztethetünk meg: a tavasz, nyár, ősz és a tél típust. Mindegyik más és más jellemzőkkel bír, éppen ezért különböző dolgokra kell figyelmet fordítanunk a sminkelés vagy éppen az öltözködés terén.

A tavasz típus büszkélkedhet áttetsző, tiszta őszibarackbőrrel, de egyeseket vidám, aranyszín szeplőcskék ékesítenek. Haja lehet aranyszőke, lenszőke, mézszínű, vörösesszőke vagy aranybarna, esetleg rézszín árnyalattal. A szemszín inkább világos: zöld, kék, türkiz, vagy akár borostyánszín.
Az ilyen típusú nők szinte mindig törékenynek tűnnek, testsúlytól és magasságtól függetlenül. Ezt a benyomást a bőrük színének köszönhetik.

Az öltözködés tekintetében az e típusba tartozó hölgy törekedjen az egyszerűségre! A friss, élettel teli, sárgás alaptónusú, tiszta, finom, meleg árnyalatok a színei. Ha túlságosan sápadtnak tűnik, akkor rosszul választott, már ami a viselt színeket illeti. A meleg színek jól állnak nekik, a rózsaszín különböző árnyalatai is kiemelik a természetes szépségüket. Nyerő lehet a korallpiros, a barackszín vagy a lazacrózsaszín, azonban a kékes árnyalatú pirosak és rózsaszínek nem igazán előnyösek. A fekete sajnos tabu, legalábbis túlságosan nagy mennyiségen, maximum kiegészítőként jöhetnek szóba. Helyette inkább a csokoládébarna vagy a tengerészkék ajánlott. A krémszínű vagy rózsaszínes gyöngyök visszafogottan elegáns hatást keltenek, de a borostyán színű kiegészítők is jól passzolhatnak.

Az ezüsttől vagy a fehéraranytól azonban jobb távol maradni. A legegyszerűbb fazonok állnak neki a legjobban! Az időtálló elegancia és a kosztümök teszik ragyogóvá! Legyen az cipő, ruha vagy táska, kerülje a tarkát és a csiricsáré dolgokat! A cipő színe legyen drapp, kék vagy világosbarna. Táskából a finom táska ajánlott, ami lehetőleg egyszínű a cipővel. Fényes felületű, lakk, ezüst holmik nem illenek a tavasztípushoz. Harisnyából aranybarnát, fahéj színűt hordjon, ékszerként az arany, sárga- és vörösréz áll neki a legjobban.

Sminkelésnél a bőr színétől függően az áttetsző elefántcsont vagy a sárgásbézs árnyalatai a megfelelőek. Alapozóként szép még a világos őszibarackszín is. Kerülendők viszont a kékes-rózsaszín árnyalatok, arcpirosítóként a meleg, világos tónusok a legelőnyösebbek – lazac, korall, barack, fahéj. Rúzst is a tavasz színeiből válasszon a barnás tónusok kivételével. A szájfény rendkívül előnyös a tavasznak. A szemhéjfestékek közül a többnyire világos színű szemhez a világos, tiszta pasztellszínek illenek, szemceruzáknál, szempillafestéknél pedig ugyanúgy, mint a textíliáknál, kerüljük a feketét.

Tetszett? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Oszd meg másokkal is