Eper és tejszín édes palacsintatésztában. Kell ennél jobb desszert?
Hozzávalók:
20 dkg liszt, 1 ek olaj, 3 dl tej, 3 dl szénsavas ásványvíz, ½ kk cukor, 1 kk só, csipet sütőpor, 40 dkg eper, 1 ek fruktóz (vagy cukor), 3 dl tejszín, 1 ek porcukor
A palacsintatésztához valókat egy habverő segítségével csomómentesre keverjük. Fél órán keresztül állni hagyjuk, majd megnézzük az állagát. Ha esetleg túl sűrű, még tehetünk hozzá egy kevés vizet.
A palacsintákat a szokásos módon kisütjük: egy kevés olajat teszünk a palacsintasütőbe, ha forró, beleöntjük a tésztát, majd addig forgatjuk a sütőt, míg egyenletesen eloszlik benne. Egy-másfél perc alatt megsütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.
Elkészítjük a tölteléket: a porcukorral felverjük a tejszínt, az epret pedig megmossuk és feldaraboljuk. Rászórjuk a fruktózt vagy cukrot, és elkeverjük. Közvetlenül fogyasztás előtt állítjuk össze a palacsintákat, hogy a tejszínes töltelék ne essen össze. Minden egyes palacsintába teszünk 2-3 ek tejszínt, a tetejére egy keveset az eperből, majd a palacsintát feltekerjük.
Hemangi / www.vegavarazs.hu