Esküvői előkészületek

„Úristen! Férjhez megyek” Ez minden egyetlen egy kérdéssel boldoggá tett nő első kijelentése menyasszonyként. Ha már túl vagyunk az örömkönnyeken, a sikító frászon és a büszkeség mérhetetlen érzésének kibontakozásán, tudatjuk a világgal, hiszen minél hamarabb meg akarjuk osztani ezt az örömhírt. Azonban nem olyan könnyű eljutni az oltárig. Megannyi teendő tömkelege zúdul a jegyespárra, és a családra.

Először is: kik szerepeljenek a vendéglistán, de fontosabb, hogy kik ne. Mekkora stílű esküvőt szeretnénk? Nagy lagzit csapjunk vagy csak szolidat, a rokonsággal és a szűk baráti körrel? És egyáltalán hol legyen? Na és az esküvői ruha?

Ha nem akarjuk a véletlenre bízni, akkor akár meg is bízhatunk egy jó nevű esküvőszervezőt, viszont ha mindent a magunk kezében szeretnénk tartani, akkor felkészülhetünk rá, hogy izzadtságcseppeket fog egynéhány dolog okozni.

Az első az legyen, hogy beszéljük meg, hogy hány vendég legyen, kikkel akarjuk tölteni a nagy napot. Ne hívjunk meg csak azért távoli rokonokat, ismerősöket, mert vastag borítékra számítunk tőlük, ez a nap szóljon rólatok. Azt se hagyjátok, hogy a szüleitek mindenbe beleszóljanak, hiszen nem az ő nagy napjuk, hanem a tiétek. Olyan potenciális vendégeket is nyugodtan kihúzhattok a listáról, akiket csak azért bátorkodtok meghívni, hogy ne legyen sértődés.

Tervezzetek meg minden jó előre! A szolgáltatói stábot is jó előre foglaljátok le, de csak ajánlásra kérjétek fel őket, miután már kaptatok referencia anyagot. A kuponos akciókat felejtsétek el. A fotós, a videós nem olcsó mulatság, viszont ne rajtuk akarjatok spórolni, mondván, hogy majd mindenki fotózik úgyis telefonnal, és csak abban az esetben bízzátok rá ezt a munkát barátra, ismerősre, ha meggyőződtetek a munkájuk minőségében. A menyasszonyok számára a fodrász, sminkes elengedhetetlenek, de van olyan, aki még manikűröztetni, pedikűröztetni is elmegy előtte. Ez esetben az első legyen a manikűr-pedikűr, az esküvőt meg előző napon. A fodrásszal kezdődjön a nagy nap előkészülete, és a smink legyen az utolsó, hiszen ha ezt a kettőt felcserélnénk, akkor a hajszárító esetleg megolvaszthatja a sminket.

Ha élőzene kedvelők vagytok, olyan zenét játsszon a zenekar, vagy zenekarok, amire tud táncolni a vendégsereg.

Ha már a meghívottak listája fix, a kiküldött meghívóba írjátok bele egy szép idézettel tálalva, miszerint ajándékot nem kértek, de fakultatív módon lehet támogatni az ifjú párt financiálisan.

Érdemes tudatni a meghívottakkal, hogy jelezzenek vissza mindenképp a részvételi szándékukra vonatkozólag, így hát ildomosabb megoldás nem a meghívó szövegét hizlalni, hanem egy külön papírra ráírva becsúsztatni a borítékba.

Ha a hely nem fix, akkor érdemes elmenni a potenciális éttermekbe egy próbavacsorára, de akár tanácsot, ajánlást is el lehet fogadni. Az esküvői tortát illetőleg válasszatok különböző ízeket, legyen mindegyik emelete a tortának más ízű. Legyen egy olyan, amit a pár szeret, egy olyat, amit mindenki szeret és lehet egy különleges, trópusi íz. Talán a legfontosabb előkészület a menyasszonyi ruha kiválasztása, de talán még fontosabb, hogy ki varrja a ruhát. Ha sikerült kiválasztanunk a tökéletes ruhát a nagy napra, egy hozzá illő vőlegény ruhát már gyerekjáték lesz.

Bukrán Bojána

Oszd meg másokkal is