Egy Spanyolországban élő pszichológus, Lianne Powell éppen boltba indult, amikor az egyik üzlet mellett észrevett egy rossz állapotban lévő, sántikáló kutyát. Az utcán kóborló, legyengült agár élelmet keresett a környéken. A nő nagyon megsajnálta láthatóan súlyosan sérült kutyát, akin mindenképp szerette volna segíteni, ezért óvatosan betette az autójába és elvitte a barátnőjéhez, aki állatorvosként dolgozik Turre városában.

Ellen Sobry megvizsgálta a kutyát és rögtön rájött, hogy a Verának elnevezett agár nemrég hozta a világra kicsinyeit. Miután az állatorvos ellátta a kutya törött lábát, elindultak vele, annak reményében, hogy rátalálnak a kölykeire.

Visszavitték a kutyát arra a helyre ahol rátaláltak, majd követték az állatot, aki teljesen megbízott megmentőiben és elvezette őket kicsinyeihez. A két nő több mint 3 kilométeren át követte a kutyát, aki a város szélére, egy elhagyatott autóhoz vezette őket, amelyben tíz kölyköt találtak.

Ellen Sobry azt mesélte, hogy rendkívül meghatódott, ugyanis annak ellenére, hogy Vera nagyon rossz állapotban volt és rendkívül le volt gyengülve, mégis mindent megtett azért, hogy ellása kölykeit. A kutyamama annak ellenére, hogy gazdái egyszerűen kitették az utcára és sorsára hagyták, mégis megbízott az emberekben. Vera és a kölykei jelenleg még az állatklinikán lábadoznak, de ha már elég erősek lesznek, akkor az Ibizan Hound Rescue elnevezésű szervezet fog mindegyikük számára szerető otthont keresni.

(Forrás: erdekesvilag.hu)

Minden elismerésünk!