Azokat a gyerekeket, akik egy extra kromoszómával születnek, gyakran skatulyázzuk be az előítéletek szerint, holott a valódi ok, amiért elhúzódunk tőlük az, hogy nem értjük a szindróma mögötti igazságot. Mert ha nyitottak lennénk rá, akkor tudnánk, semmi „down” nincs ezekkel a gyerekekkel!

Szerencsére, egyre közismertebbé válik ez az elv. Az üzenet népszerűsítésében pedig Oakley Peterson is besegít – egy anyuka a sok közül, aki Down-kóros gyereket hozott a világra.

A Peterson családban nem Welles volt az első kisded: Scarlett néhány évvel korábban született, gyönyörű kislány. Mindannyian izgatottak voltak, amikor kiderült, Oakley ismét várandós, és kisfia születik. Mindenfélét elképzeltek róla, és alig várták már, hogy a család tagja legyen. Ám amikor Welles a világra jött, váratlan dolog történt. A kisbabát Down-szindrómával diagnosztizálták, amitől a szülők sokkot kaptak! Fogalmuk sem volt, ez mit jelent. Hetekig sírtak, és nem tudták, mit kezdhetnek ezzel a szörnyű diagnózissal. Aztán találkoztak egy másik házaspárral, akiknek szintén egy Down-kóros gyerekük volt. Ekkor nyílt meg előttük a világ.

A család közölte Petersonékkal, hogy Welles igazi áldás lesz az életükben. És igazuk volt – mihelyt elfogadták, mit jelent ez a kór, teljesen másképp álltak hozzá a kisfiúk helyzetéhez. Ma már biztosan tudják, Welles maga a tökély, és kimondhatatlanul örülnek, hogy ők lehetnek a szülei.

(Forrás: twice.hu)

Oszd meg ezt a videót ismerőseiddel, és légy része a Down-kóros gyerekeket felkaroló szeretet-kampánynak!