Felejtsd el az allergia gyötrelmeit! – A legtermészetesebb módon!

Élj újra jó közérzettel!
Végre megkönnyebülten!
Felszabadultan! Vidáman!

Az egészség tanulható!

MIÉRT LETT NÉPBETEGSÉG AZ ALLERGIA?

Az utóbbi 2-3 évtizedben ugrásszerűen megnõtt az allergiás betegségben szenvedõk száma, és elég riasztóak az elõrejelzések a további alakulásról is. Az allergiát korunk népbetegségének is nevezik, mivel szinte minden harmadik embert érint. Ilyen felgyorsuló elterjedést szinte egyik más betegség sem mutat. Mi lehet ennek az oka?

Közismert, hogy a depressziósok és szorongók közt gyakoribb az asztma és az allergia. E kérdéskörhöz tartozik még az a megfigyelés is, hogy a negatív érzelmi állapotok és a stressz kifejezetten súlyosbítja e betegségek tüneteit.

Mindez arra mutat rá, hogy az idegrendszer és a pszichikum működése szoros kapcsolatban áll az immunrendszerrel. A társadalmi nehézségek hatására, a pszihés nyomás növekedésével az allergiás megbetegedések is arányosan növekednek. Ha ismerjük az allergiák mögött rejlő érzelmi egyensúlytalanságokat, akkor egyértelmű párhuzamot lehet kimutatni a társadalmi szintű szociális tendenciákkal.

Nem érhetjük be az igazság felével, hogy a negatív gondolatok zavarokat okoznak az immunrendszerben…

MIÉRT „NEM LEHET GYÓGYÍTANI AZ ALLERGIÁT”?

Három utat választhatunk: kerüljük el az allergént, próbáljuk csökkenteni a tüneteket, vagy keressük meg az okot.

Minden szakember tisztában van azzal, hogy az allergiás tünetek kialakulásában jelentős szerepe van a beteg pszichés állapotának, viszont a hagyományos orvos-beteg találkozók szűkös ideje miatt nincs idő a mélyebb pszichikai okok feltárására.

Ezért maradnak az allergia gyötrelmei, próbálhatjuk örökre kerülni az allergént és csökkenthetjük a tüneteket.

MIK A TÜNETELFOJTÁS VESZÉLYEI?

Gyógyszerekkel (antihisztaminikumok vagy kortizonkészítmények) segítségével az allergiás reakció elnyomható. A tünetelfojtás azonban hosszú távon nem kívánatos szövődményekkel járhat, ezért fokozatosan egyre több dologra lehetünk allergiásak.

A tünetek ezzel szemben fontos információt hordoznak, a szervi lokalizációnak jelentős oka van. Ugyanakkor nagyon fontos az is, hogy maga a betegség milyen tüneteket produkál – a bőrön, az emésztőrendszerben, az érzékszerveken vagy a légutakban jelenik meg. Minden testrész, szerv kapcsolatban van és érzékeny az agy pszichés állapotaira az idegrendszeren keresztül. A tünetek, szervek mutathatják, hogy melyik területeken nincs egyensúly, mit kell megoldanunk.

MI TÖRTÉNIK, HA NEM HÚZZUK KI A GYOMOK GYÖKERÉT?

Mindenki tudja. Akkor miért nem tesszük ugyanezt a betegségeinkkel is? Miért nem a legmélyebb gyökerénél szüntetjük meg betegségeinket, hogy örökre búcsút mondhassunk nekik?

Az igazság másik fele, hogy a tudat pozitív állapotai segítenek a gyógyulásban.”

HÁROM LÉPÉS, AMI ÁLTAL SZABADON FELLÉLEGEZHETÜNK,

legyen szó akár bőr-, ételallergia vagy légúti allergiás tünetekről.

Három lépésben egy személyre szabott konzultáción megtanítjuk az a folyamatot, mely a gyógyulás beindításához vezet:

1. Értelmezés: ellemezzük a betegséget, a tüneteket kiváltó fizikai- és pszichikai körülmények szempontjából.

2. Okfeltárás: megkeressük a betegség igazi okát és az egyensúlyvesztést kiváltó élethelyzeteket. Ezáltal lehetőség adódik a betegség szélesebb nézőpontból való megvizsgálására, mélyebb biológiai-pszichológiai értelmezésére.

3. Megoldás: három fontos eredményt ad: a betegségfolyamat beindítását, majd a visszaesés elkerülését és az egészséges életmód kialakítását, melyet egyéni test- és személyiségtípus szerinti megoldással érünk el.

MILYEN BETEGSÉGEKRE MEGOLDÁS AZ SVL AYURVEDA PSZICHOSZOMATIKA PROGRAM?

Az SVL Ayurveda Pszichoszomatika Program azért egyedülálló, mert a tudatunk-érzelmeink-érzékeink életünkre, egészségünkre gyakorolt hatásán alapszik. Az elmúlt 20 évben ennek érdekében mélyen tanulmányoztam a Védikus irodalmat, az Ayurveda orvostudomány legősibb forrását. Később örömmel nyugtáztam, és újabb izgalmas kutatást eredményezett, hogy a legmodernebb agykutatások is az Ayurveda elveit támasztják alá. Ezek a tények méginkább inspiráltak, hogy egy gyakorlati módszert dolgozzak ki, ami a gyógyulás folyamatában figyelembe veszi a legmélyebb okokat, ugyanakkor a személyiségünk és testtípusunk szerinti személyreszóló megoldást ad.

Nem lehetne eredményesebb minden betegség gyógyítása, ha figyelembe vennénk a betegség legmélyebb okait is?

MIT TEGYÜNK, HOGY ÖRÖKRE ELFELEJTHESÜK AZ ALLERGIA GYÖTRELMEIT?

Nem az a legtermészetesebb és a leghatékonyabb módja a gyógyulásunknak, ha a szervezetünk öngyógyító rendszerét aktiváljuk, és a betegségek legmélyebb gyökerét megszüntetjük? Akarod tudni, hogyan tudod ezt megtanulni?

http://svl.hu/

Nagy Attila Csongor / Citta-hari dasa

Oszd meg másokkal is