Klasszikus főtt saláta, mely kiváló köret, nagyszerű vendégváró, ünnepi asztalok tartozéka.
Hozzávalók: 30 dkg zöldborsót; 20 dkg sárgarépa; 20 dkg krumpli; 1 közepes alma; 3 közepes méretű savanyú uborka; 4 dl tejföl; 2 tk mustár; 1 kk cukor; 2 kk só; 1 tk citromlé; ½ kk asafoetida; ½ kk frissen őrölt feketebors.
Előkészítjük a zöldségeket: megpároljuk a zöldborsót, a megtisztított, apró kockákra vágott sárgarépát. A krumplit héjában megfőzzük, majd kihűtjük és azt is apró kockákra vágjuk. Míg a zöldségek hűlnek, összekeverjük a mártást. Keverőtálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a mustárt, a cukrot, a citromlevet, az asafoetidát, a feketeborsot és a sót. Jól kikeverjük.
Ha a zöldségek kihűltek, beletesszük az apró kockákra vágott savanyú uborkát, a szintén apró kockákra vágott almát, ráöntjük a mártást, és az egészet alaposan elkeverjük. Néhány órára behűtjük, és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.