Füstölt kesukrémes cukkini hajók

HOZZÁVALÓK 

  • 1 db nyers cukkini
  • 2-3 szem retek
  • 1 marék friss csíra (tetszés szerinti csíra)

kesukrémhez:

  • 1 bögre natúr kesudió beáztatva éjszakára
  • 1 kk kurkuma
  • 2 kk füstölt fűszerpaprika
  • 1 kk Himalája só
  • ½ bögre tiszta víz
  • 1 ek friss, piros színű (kaliforniai) paprika
  • 1 ek nyers tahini szósz
  • 3 ek sörélesztő pehely

A kesukrémhez a hozzávalókat tegyük a nagy teljesítményű aprítógépünkbe és turmixoljuk egynemű krémmé.

A cukkiniket mossuk meg alaposan, majd vágjuk le a fás végeit. Készítsünk cukkini hajókat úgy, hogy kettévágjuk a cukkiniket hosszában, majd keresztben is. Így 4 db cukkini hajó alapot kapunk. Egy kanál segítségével kivájjuk a cukkinik belsejét, azaz kikaparjuk belőle a puha, magos rész egy részét. Nem kell nagyon mélyen. Éppen csak, hogy bele tudjuk kanalazni a kesukrémet, és ne csússzon le a cukkinről.

Miután minden cukkini hajó törzs elkészült, megtöltjük a kesukrémmel, majd tetszés szerinti méretre vágott retekkel és csírával díszítjük őket.

Az így elkészült dekoratív cukkini hajók ki is kerülhetnek a vendégváró asztalra. Egy nagy és éles késsel kb. 5 cm-es darabokra felvágva könnyedén egyszemélyes harapnivalókat kínálhatunk fel a vendégeink számára.

Hanis Szonja
zoldavocado.blogspot.hu

Oszd meg másokkal is