HOZZÁVALÓK
- 1 db nyers cukkini
- 2-3 szem retek
- 1 marék friss csíra (tetszés szerinti csíra)
kesukrémhez:
- 1 bögre natúr kesudió beáztatva éjszakára
- 1 kk kurkuma
- 2 kk füstölt fűszerpaprika
- 1 kk Himalája só
- ½ bögre tiszta víz
- 1 ek friss, piros színű (kaliforniai) paprika
- 1 ek nyers tahini szósz
- 3 ek sörélesztő pehely
A kesukrémhez a hozzávalókat tegyük a nagy teljesítményű aprítógépünkbe és turmixoljuk egynemű krémmé.
A cukkiniket mossuk meg alaposan, majd vágjuk le a fás végeit. Készítsünk cukkini hajókat úgy, hogy kettévágjuk a cukkiniket hosszában, majd keresztben is. Így 4 db cukkini hajó alapot kapunk. Egy kanál segítségével kivájjuk a cukkinik belsejét, azaz kikaparjuk belőle a puha, magos rész egy részét. Nem kell nagyon mélyen. Éppen csak, hogy bele tudjuk kanalazni a kesukrémet, és ne csússzon le a cukkinről.
Miután minden cukkini hajó törzs elkészült, megtöltjük a kesukrémmel, majd tetszés szerinti méretre vágott retekkel és csírával díszítjük őket.
Az így elkészült dekoratív cukkini hajók ki is kerülhetnek a vendégváró asztalra. Egy nagy és éles késsel kb. 5 cm-es darabokra felvágva könnyedén egyszemélyes harapnivalókat kínálhatunk fel a vendégeink számára.
Hanis Szonja
zoldavocado.blogspot.hu