Egészséges, fehérjedús snack, amely ízlés szerint fűszerezhető.
Hozzávalók:
50 dkg csicseriborsó
4 ek olaj
1 kk őrölt római kömény
1 kk őrölt koriander
½ kk asafoetida
1 kk chat masala
¼ kk őrölt chilipor (elhagyható)
2,5 kk feketesó (lehet Himalaya só is)
A csicseriborsót megmossuk és éjszakára beáztatjuk. Másnap bő vízben puhára főzzük. Ha megvan, leszűrjük, kiszedegetjük a levált héjakat, és a konyhai papírtörlőn szétterítjük, hagyjuk megszáradni. Az olajat összekeverjük a sóval és a fűszerekkel, majd beleforgatjuk a csicseriborsót. Tepsiben szétterítjük, és forró sütőben kb. fél óra alatt ropogósra sütjük.
Hémangi / vegavarazs.hu