Hozzávalók:
- 30 dkg napraforgómag, lenmag, szezámmag keverék
- 1 szelet kápiapaprika
- ¾ kk hing (helyette 1-2 cikk fokhagyma)
- 2 ek élesztőpehely (elmaradhat)
- egy csipet őrölt feketebors
- 1 kk őrölt római kömény
- 1 tk citromlé
- ¼ kk kurkuma
- 2 kk só
- egy csokor petrezselyem apróra vágva
Legalább 6 órányi időre beáztatjuk a magokat, majd leszűrjük. Elkezdjük turmixolni (én aprítógépet használtam), kis idő múlva beletesszük a felkockázott paprikát, aztán újabb kis idő elteltével a fűszereket. Amikor egyenletes pépet kaptunk, áttesszük egy tálba, és akár rögtön is ehetjük, de ha áll mondjuk egy éjszakát a hűtőszekrényben, akkor még finomabb.
Mi Graham kenyérrel ettük.
Nagy Márti