Gesztenyés-meggyes kifli

Hozzávalók 32 db kiflihez:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 25 dkg liszt (15 dkg tönköly finomliszt + 10 dkg búza finomliszt)
  • 12 dkg margarin/vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja (ez annyira nem érződött rajta, akár el is maradhat)
  • 25 dkg fagyasztott cukrozott gesztenyemassza
  • ½ csésze lecsepegtetett magozott meggy befőtt

A tészta hozzávalóit egy nappal a sütés előtt összeállítottam és a hűtőben pihentettem. A meggyet kis darabokra vagdostam. A sütőt előmelegítettem 170-180ºC-ra légkeveréssel. A tésztát négy egyenlő részre osztottam, mindegyiket kinyújtottam kistányér méretűre. 8 cikkre vágtam őket és a szélesebbik felükre mokkáskanálnyi adagot tettem a meggyel elkevert gesztenye masszából. Feltekertem, kicsit meggörbítettem és sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem őket. Megkenni ezt nem kell semmivel. 20-25 perc alatt világosra sültek, a széleken lévők kicsit már kezdtek rózsaszínek lenni. Még melegen megszórtam őket porcukorral és hagytam teljesen kihűlni. Ahogy álltak és hűltek kicsit, előjöttek az ízek, érdemes kivárni, amíg teljesen összeáll az egész.

Fűszermánia Gabi
http://fuszermania.blogspot.hu/

Oszd meg másokkal is