Gluténmentes lekváros linzer

Hozzávalók kb. 15 darabhoz:

  • 15dkg rizsliszt és hajdinaliszt vegyesen

  • 5dkg nyírfacukor
  • fél mokkáskanál szódabikarbóna
  • 7dkg vaj
  • fél deci citromlé
  • csipet só
  • Töltelékhez: bármilyen lekvár

    A lisztet, szódabikarbónát és a cukrot összekevertem, elmorzsoltam a vajat benne, majd hozzáöntöttem a citromlevet, végül összegyúrtam. A citromlevet célszerű lassan adagolni, mert a liszt típusától is függ, mennyi elég ahhoz, hogy összeálljon a tészta.

    Fél órára hűtőbe tettem a tésztát, majd vékonyra nyújtottam, és süti kiszúróval kiszaggattam a kekszeket, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toltam, és 8-10 perc alatt megsütöttem őket. Miután kicsit hűltek, megkentem őket 1-1 mokkáskanálnyi lekvárral és összeragasztottam őket.

    Balassa Zsuzsanna

    palmafaproject.cafeblog.hu

    Oszd meg másokkal is