Hozzávalók:
- 125 ml instant polenta
- 250 ml víz
- 50-100 ml tej
- só
- kurkuma
- reszelt parmezán v. grana padano sajt
- csiperkegomba
- 1 kiskanál sűrített paradicsom
- kakukkfű
- fokhagyma
- kevés balzsamecet
Először a polentát készítettem el: egy kevés olajat tettem a lábasba, majd rászórtam a kimért polentát, ráöntöttem a folyadékokat, fűszereztem, és pár perc alatt készre főztem. Elzártam a gázt és hozzáadtam a reszelt sajtot, elkevertem, és fedővel letakartam. A szeletelt gombát olívaolajon alaposan lepirítottam borssal, sóval folhagymával fűszerezve. Ezután tettem hozzá a kevés vízben feloldott sűrített paradicsomot, a kakukkfüvet, végül a balzsamecetet. Lapos tányéron tálaltam, először az elterített polentát, majd a tetejére a gombaragut.
Jó étvágyat !
Fűszermánia Gabi
https://fuszermania.blogspot.hu/