Gombaragu polentával

Hozzávalók:

  • 125 ml instant polenta
  • 250 ml víz
  • 50-100 ml tej
  • kurkuma
  • reszelt parmezán v. grana padano sajt
  • csiperkegomba
  • 1 kiskanál sűrített paradicsom
  • kakukkfű
  • fokhagyma
  • kevés balzsamecet

Először a polentát készítettem el: egy kevés olajat tettem a lábasba, majd rászórtam a kimért polentát, ráöntöttem a folyadékokat, fűszereztem, és pár perc alatt készre főztem. Elzártam a gázt és hozzáadtam a reszelt sajtot, elkevertem, és fedővel letakartam. A szeletelt gombát olívaolajon alaposan lepirítottam borssal, sóval folhagymával fűszerezve. Ezután tettem hozzá a kevés vízben feloldott sűrített paradicsomot, a kakukkfüvet, végül a balzsamecetet. Lapos tányéron tálaltam, először az elterített polentát, majd a tetejére a gombaragut.

Jó étvágyat !

Fűszermánia Gabi
https://fuszermania.blogspot.hu/

Oszd meg másokkal is