Gyógyfüvekkel a visszér ellen

A visszér kialakulásához számos rizikófaktor járulhat hozzá. Ilyen például az álló- vagy ülőmunka végzése, a terhesség, de a magas sarkú cipő viselése is növelheti a kockázatot. Szerencsére a természet patikájában bőséggel találhatunk megoldást erre az esztétikailag is látványos betegségre.

Kétségtelen: a visszér ma már népbetegség. Talán te is ismersz olyan fiatalt, aki duzzadó ereit fájlalja. Sajnos már fiatal korban is jelentkezik a visszér, ez főleg az életmód változására vezethető vissza: egyre több az ülőmunkát végző, mozgásszegény életmódot folytató irodai munkás, egyre többen cipelnek túlsúlyt magukon. Súlyos esetekben a műtét a bevett megoldás, de itt van pár módszer, mellyel jelentősen csökkenthetők a tünetek, na meg a kialakulás veszélye, ha még időben lépsz!

1. Érfalerősítő teakeverék
Kúraszerűen fogyaszd az alábbi gyógynövényes teát: cickafark, körömvirág, apróbojtorján, somkóró, orvosi zsálya – ezek keverékéből egy evőkanálnyit forrázz le 0,5 liter vízzel, majd hagyd állni húsz percig!

2. Gyógyfürdő visszeres lábaknak
Hasonló elegyből készül, mint a tea: körömvirág, rozmaring, orbáncfű és apróbojtorján keverékéből 4-5 evőkanálnyit főzz 10 percig két liter vízben, majd keverd a lábfürdődhöz! A 15 perces fürdés folyamán masszírozd a fájós ereket, utána pedig gyógykenőccsel kend be, és könnyű, laza kötéssel kösd át éjszakára.

3. Vadgesztenye csepp
Tiszta, egészséges gesztenyeszemeket hámozás után reszelj le, és áztasd a reszeléket alkoholban két hétig! Ezután következik a szűrés. Ha ezzel is megvagy, töltsd kis fiolába, és akár a fenti kenőcshöz is cseppenthetsz belőle 10-15 cseppet, de közvetlenül a lábba masszírozva is alkalmazhatod.

4. Ginkgo, mint értágító
A ginkgo biloba kedvelt gyógynövény, egyre több készítményben bukkan fel, mint az agyi vérkeringés, ezáltal a memória serkentője. Nem csak az agy ereire hat azonban: általános értágító tulajdonsággal rendelkezik. Ginkgo kivonat szedésével tehát javíthatod a láb vérkeringését.

Jusztin Ági

Oszd meg másokkal is