Iskolába, tízóraira, kirándulásra…
Hozzávalók:
2,5 dl müzli (teljesen natúr, cukrozatlan)1,5 dl forró víz2,5 dl liszt1 dl
nyírfacukor3 ek olvasztott kókuszzsír1 ek mazsola2 ek kandírozott gyömbér
(vagy bármilyen aszalt gyümölcs, pl. szilva)1,5 dl joghurt1 kk szódabikarbóna1
kk sütőpor
A müzli leöntjük a forró vízzel, és állni hagyjuk, hogy megpuhuljon. A lisztben elkeverjük a sót, a sütőport, a cukrot, a mazsolát és a gyömbért. Egy másik tálban a joghurtba tesszük a szódabikarbónát és a felolvasztott kókuszzsírt. A liszthez hozzáadjuk a joghurtos keveréket és a müzlit, majd néhány mozdulattal elkeverjük. A muffin formákat háromnegyedig megtöltjük a masszával, és előmelegített sütőbe toljuk. 200 fokon sütjük 5-6 percig, majd
170 fokon még kb. 25 percig. Mielőtt kivesszük a sütőből, tűpróbával győződjünk meg róla, hogy átsült-e. Ha kész, 10 percig hagyjuk a formában hűlni, csak utána vegyük ki a muffinokat.
Hémangi
vegavarazs.hu