– 3-4 fej gomba
– 3-4 evőkanál zsenge borsó
– 1 nagy fej vöröshagyma
– 3-4 gerezd fokhagyma
– Só, bors, kakukkfű, majoránna
– Fél deci cserszegi fűszeres
– 1 evőkanál sörélesztő pehely
– 2 evőkanál kókuszzsír
– 1 evőkanál hidegen sajtolt paprika olaj, 1 evőkanál hidegen sajtolt búzacsíra olaj
– Ízlés szerint kecskesajt, pirított dió
Az apróra vágott vöröshagymát kókuszzsíron megfuttatjuk, hozzá tesszük a szeletekre vágott gombát, fokhagymát, borsót, és a fűszereket. Majd adunk hozzá kevés vizet, hogy megpárolódjanak, végül száraz fehérborral felöntjük, és csak annyi ideig főzzük, amíg a bor kiforrja alkohol tartalmát, de az ízei az ételben maradnak! Amikor elkészült az étel, összeturmixoljuk, langyos állapotában, pedig hozzáadjuk a hidegen sajtolt olajokat és a sörélesztő pelyhet. Tálaláskor kenyérre kenve reszelünk rá natúr kecskesajtot és pirított diót.
Nagyné Szalai Melinda
(természetgyógyász, jóga oktató, dúla);
www.melinda-angel.hu
blog: melinda-angel.blogspot.hu