Megdöbbentő, hogy néha milyen kevéssel tehetünk igazán sokat. Az alábbi sztori néhány hónapja történt, azóta bejárta a fél internetet. Nem véletlenül.

A szereplők hétköznapi emberek, akár mi magunk is lehetnénk… Jamie Harrington átlagos ír fiú, a történetet ő osztotta meg Humans of Dublin Facebook oldalon.

Jamie az egyik nap épp üdítőt szeretett volna vásárolni magának, mikor egy 30-as éveiben járó férfit pillantott meg. A férfi egy híd szélén állt, épp ugrani készült.

„Megálltam és felnéztem rá. Láttam az arcán a kétségbeesést. A lemondás mellett ugyanakkor könnycseppek is tükröződtek a szemében” – emlékezett vissza a fiú.

Jamie felment a férfihoz a hídra. Először csak néhány szót váltottak, majd a fiú kérésére leültek a híd szélére és beszélgetni kezdtek. Végül egy 45 perces beszélgetés kerekedett a dologból. A férfi mesélt életéről, problémáiról. Jobban érezte magát, megkönnyebbült. Már nem is akart leugrani, sőt, még telefonszámot is cserélt a fiúval.

Három hónap múlva Jamie egy SMS-t kapott a férfitól, amiben a férfi megírta, rendbejött a kapcsolata a feleségével, sőt, épp akkor derült ki, gyermeket várnak. Ha a kicsi fiú lesz, a Jamie nevet kapja majd.

Jamie nagyon megörült a hírnek, nyomban fel is hívta a férfit, aki elmondta, a fiú az utolsó pillanatban érkezett. Már épp ugrani készült, azonban ekkor Jamie feltett neki egy kérdést. Mindössze három szóból állt, mégis visszatartotta őt az öngyilkosságtól: Így hangzott:

Jól érzi magát?

Nem árt eszünkbe vésni nekünk sem ezt a mondatot. Mi sem bizonyítja jobban, néhány szóval is rengeteget tehetünk szeretteinkért, sőt, akár idegenekért is. Ha meghallgatjuk őket, odafigyelünk rájuk, nemcsak visszaadhatjuk az ő életüket, de akár új életek is születhetnek.