Házi pesztó

Akik a házi készítésű pesztóra (mártásra) esküsznek, azt mondják, aki egyszer készít otthon, többet nem vesz gyárit. Ki merem jelenteni, hogy aki csak kész, üveges pesztót evett eddig, az még sosem evett pesztót. Itt a nyár, érdemes frissen készíteni, hiszen pillanatok alatt megcsinálhatjuk. Ízes, karakteres, ugyanakkor selymes, illatos és garantáltan sikeres lesz! Felhasználási módja végtelen: tehetjük tésztára, pirítósra, salátához, grillezett zöldségekkel tálalhatjuk. A sok-sok változatnak csak a fantáziánk szab határt.

Hozzávalók:
2 marék bazsalikom, 1,5 dl olívaolaj, 3 ek fenyőmag (vagy dió), ½ bögre reszelt parmezán

Első lépésként megmossuk az illatos bazsalikomleveleket. Innentől több megoldás van rá, hogy az összes hozzávalóból szószt készítsünk. A legegyszerűbb természetesen turmixgépbe tenni minden alapanyagot és egy perc alatt összezúzni. Egy másik megoldás, hogy ledaráljuk a bazsalikomot és a fenyőmagot (vagy diót), lereszeljük a parmezánt és az egészet jól kikeverjük az olívaolajjal. Az is egy módszer, hogy mozsárban összetörjük a hozzávalókat.

Hemangi / www.vegavarazs.hu

Oszd meg másokkal is