Hémangi Devi Dasi – A kerttől a konyháig

A fôzést, a táplálkozást az élet szerves részeként bemutató, a mindennapok, az évszakok változásaihoz harmonikusan alkalmazkodó szakácskönyv. Eleven, élő receptgyûjtemény, mely a természettől, táplálékaink „otthonától” a saját otthonunkig, a konyhánkig, megterített asztalunkig követi nyomon a főzés folyamatát.

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető fogásokat oszt meg velünk a szerző, a kertészkedéssel, a főzéssel kapcsolatos praktikus tanácsokat, s szinte olyan titkokat is, melyeket a szakácsok általában nem szívesen árulnak el másoknak. A receptek ezáltal elevenné, életszerűvé, barátságossá válnak, kedvet kapunk a főzéshez, ami a főzésben kevésbé jártasak számára is könnyen követhető, egy-egy apró mozzanatra, fortélyra is kiterjedő személyes hangvételű szöveg mellett annak is köszönhető, hogy a sorok mögött egy valódi ember arca rajzolódik ki, aki egyszerűen átadja nekünk mindennapi tapasztalatait, sőt, azt az örömöt is, amit a főzés jelent számára. Valójában egy meditatív szakácskönyvet ad a kezünkbe: ha kimondatlanul is, de érezhető, hogy lapjain a főzés az élet minden területét átható odaadás és meditáció részeként bontakozik ki.

Hiánypótló könyv! Olvasmányként is lebilincselő, s annyira életszerű, hogy egy jól megírt forgatókönyvhöz hasonlóan életre akar kelni a konyhánk, a tűzhelyünk porondján.

Megrendelhető a 108.hu Áruházban, illetve megvásárolható a 108 Életmódközpontban

Oszd meg másokkal is