Hideg fahéjas szilva krémleves, tejszínhabbal

Hozzávalók:

  • 90 dkg szilva
  • 2,5 dl víz
  • fél citrom reszelt héja
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 vanília rúd
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 evőkanál méz (ízlés szerint lehet több is)
  • 1 kis pohár (150gr) natúr joghurt

A szilvákat mosd meg, vedd ketté és távolítsd el a magokat. Ezután tedd egy lábosba a gyümölcsöt, öntsd fel a vízzel, add hozzá a fűszereket és a citrom reszelt héját. Ha a szilva is megfőtt vedd le a tűzről, botmixerrel turmixold le, add hozzá a mézet, a joghurtot. Újra turmixold kicsit, hogy homogén legyen. A levest tedd hűtőbe és hűtsd jó hidegre, a tetejére nyomj tejszínhabot! Díszítheted fodormentával.
Jó étvágyat!

Tisza Enikő

Oszd meg másokkal is