Hogy szerethess másokat

„A viszontszeretésért szeretni emberi dolog, de a szeretetért szeretni angyali.”
Alphonse de Lamartine (1790-1869)

A közelgő Valentin-nap miatt a téma most talán még aktuálisabb, mint egyébként, bár úgy gondolom, hogy ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. Vajon tudják-e az emberek, hogy mi a legfontosabb egy párkapcsolatban? Őszinteség? Bizalom? Odafigyelés? Sokan ezekhez hasonló dolgokat említenének, pedig a válasz te magad vagy.

Az őszinteséget, bizalmat, odafigyelést mind te teremted meg. Ha ezeket nem tudod létrehozni egyedül, hogy volnál rá képes egy kapcsolatban? Akármennyire próbálod, nem fog sikerülni, amíg rá nem jössz, hogy az, amit érzel, kizárólag tőled függ.

A szomorúság, boldogság, bánat és öröm, mind a te értelmezésed egy adott szituációra. A legtöbb ember sajnos nincs tudatában annak, hogy a saját érzelmi megnyilvánulásaiba szerelmes. Abba, ahogyan érzi magát a partnerével. Amint az illető megváltozik, úgy változik az is, ahogy érzel iránta és amikor már semmi nem olyan, amilyennek szeretnéd, akkor elhagyod. Ebből is látszik, hogy a legfontosabb tényező te vagy. Az, hogy te mennyire vagy tisztában önmagaddal, boldog vagy-e, azt az életet éled-e, amit szeretnél. Röviden, hogy szereted-e saját magadat. Elfogadod-e olyannak, amilyen itt és most a jelen pillanatban. Ha felelősséget vállalsz az iránt, aki vagy, akkor ennek megfelelő partnert fogsz találni. Olyat, aki tesz a saját boldogságáért és ha te is így teszel, akkor az lesz a lehető legharmónikusabb.

Összegezve a leírtakat: tanuld meg szeretni önmagadat, hogy szerethess másokat!

Kívánom, hogy idén mindenki az igazi Szeretettel lepje meg a kedvesét!

Kellemes Valentin-napot!

Szabó Andor

Oszd meg másokkal is