Hogyan profitálhatunk a kudarcból?

„A kudarc ideje a legjobb időszak a siker magjainak elvetésére.”

Paramahansa Yogananda

A kudarc egyike azon legfontosabb dolgoknak, ami tisztán mutatja a siker felé vezető utat. De ezt csak nagyon kevesen veszik észre.

Általában félünk a minket érő kudarcoktól, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy elkerüljük azt.

Valójában azonban a kudarcon keresztül tanulhatjuk meg, mi az, amit rosszul csináltunk és hogyan csinálhatjuk legközelebb jobban.

Íme, a kudarc legerősebb tanulságai:

  1. Igazán kell akarnod

Ha sikert akarsz elérni, akkor a leglényegesebb, hogy szívedből, szenvedéllyel akard a vágyott célt. Egész lényedben kell, hogy lüktessen az a belső erő, tűz, ami által képes leszel az akadályokat legyőzni és célodat elérni. Ha ez nincs meg, ha hiányzik a motiváció – ez nagy hiba, ami kudarcot eredményez. Így minden idő, energia, elpocsékolt erőfeszítés.

  1. A hibák részei az útnak

Minden folyamatnak, útnak, ami a sikerhez vezet részei a hibák, hogy hibázunk, rossz döntéseket hozunk. Minden sikeres ember, mielőtt elérte a célját, elkövetett egy rakás hibát. De képesek voltak meglátni azokat, szembenézni velük, és tanulni belőlük. A hibák tanítóink: mit kerüljünk el, és mit csináljunk másképp. Irányt mutatnak, megmutatják, merre ne menjünk.

  1. A siker kulcsa: a kitartás

A kitartás nem tanítható. A nagy dolgok nem érhetők el könnyen. Tenni kell értük. A nagyszerű dolgokért küzdeni kell, munkát kell fektetni bele. Ki kell tartani, akkor is, ha rengeteg akadályt kapunk. Nem lehetünk lusták, harcolni és tenni kell az álmainkért! A kudarc gyakran azt jelzi: nem próbáltad még elég keményen elérni a célodat. És nem is leszel sikeres, ha nem rendelkezel megfelelő hozzáállással és motivációval, hogy bármit megtegyél azért, ami a sikerhez vezet

„Nem buktam el, csak találtam tízezer utat, ami nem járható.”

Thomas A. Edison

(Forrás: theunboundedspirit.com – Sándor Judit – joportal.hu)

Ha tetszett, ne felejtsd el megosztani!

Oszd meg másokkal is